Cum să curățați oalele și tigăile arse astfel încât să strălucească ca noi. Cele mai bune metode de a elimina arsurile

Cum să curățați oalele și tigăile arse astfel încât să strălucească ca noi. Cele mai bune metode de a elimina arsurileSursa: Pixabay

 Cele mai bune moduri de a curăța oalele și tigăile arse implică ingrediente de uz casnic sau agenți de curățare care pot dizolva grăsimea și pot îndepărta murdăria lipită. Majoritatea metodelor necesită, de asemenea, puțin efort, așa că fiți pregătit pentru a vă face vasele să strălucească din nou cu metode foarte simple.

Acum aveţi posibilitate să eliminați arsurile de pe vasele de gătit cu o frecare minimă datorită acestor metode de curățare a tigăilor și oalelor arse. Atunci când aveți de-a face cu o mizerie arsă în partea de jos a vaselor de gătit, o simplă spălare cu apă și detergent de vase probabil nu o va curăța.

De asemenea, este important să rețineți că abordarea dvs. ar trebui să difere în funcție de materialul vaselor dvs. de gătit. Tigăile din oțel inoxidabil pot rezista la o anumită cantitate de detergenţi, dar metodele de curățare abrazive ar putea deteriora tigăile antiaderențe .

Una dintre metode cu ajutorul laptelui

În primul rând, îndepărtează alimentele care s-au lipit de tigaie cu un burete. Apoi toarnă două pahare de lapte în tigaia arsă. Fierbe laptele 20 de minute, iar la final spală oala cu detergentul de vase.

Un alt remediu presupune folosirea unui remediu de pe vremea bunicii, și anume bicarbonatul de sodiu. Pentru asta, umple un lighean cu apă fierbinte, adaugă bicarbonat și scufundă oalele și tigăile arse. Lăsați tigaia să stea peste noapte, apoi frecați ușor cu un burete care nu zgârie. Clătiți și spălați cu apă și detergent de vase.

Dacă ai preparat carne și tigaia este murdara de grăsimea arsă, poți folosi zaț de cafea. Trebuie să amesteci câteva linguri de zaț cu puțină apă fierbinte și apoi să folosești pasta obținută pentru a îndepărta grăsimea arsă. Pe lângă degresarea vaselor, zațul de cafea este excelent pentru curățarea grătarelor și a aragazelor.

Cum să previi arsurile la o tigaie nouă

Tigăile și oalele antiaderente sunt foarte utile pentru pregătirea multor feluri de mâncare. Pentru a elimina arsurile din tigăile de acest tip, trebuie să fii atent, deoarece riști să le deteriorezi foarte ușor. Prin urmare, cel mai bine este să previi arsurile și incrustațiile de pe o tigaie proaspăt cumpărată.

Înainte de a găti pentru prima dată, toarnă puțin ulei în tigaie. Pornește aragazul la foc mic și încălzește tigaia câteva minute. Apoi îndepărtează uleiul cu hârtie absorbantă. Acum poți prepara mâncarea preferată, scrie bhg.com.

 

Ne puteți urmări și pe Google News