”Domnul acesta, pe care l-am numit ”Mătreață cu față”, domnul Tudorel Toader, și o să explic de ce, a venit după un an. Un an de când a fost ”priponit” Dragnea. După un an, apare acest domn și ne spune cum ”l-a presat” pe el Dragnea, cum ”i-a pus genunchiul Dragnea genunchiul pe gât”, așa ne spune, să dea ordonanța de urgență cu amnistia și grațierea, și el ”Nu și nu!”. A rezistat ”eroul”.

Atunci când zice că s-a întâmplat asta, domnul acesta nu și-a dat demisia și nu a ieșit la TV, așa cum a ieșit acum, să spună ”Îmi dau demisia din pricina presiunilor inimaginabile care se exercită nu numai asupra mea, ci și asupra Justiției din această țară pe care o reprezint!”. Spunea: ”N-am nicio problemă, discutăm. Suntem mai multe centre de gândire”. Demisia nu și-a dat-o. A fost dat afară. Și a tăcut mâlc. Nu a spus un cuvințel, dintre cele pe care le spune acum”, a comentat la Digi24 Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a luat-o în vizor și pe fosta consilieră a premierului Dăncilă, și a președintelui PSD Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu care, în opinia sa, ”a uitat niște lucruri”.

”Doamna Anca Alexandrescu, spune așa: ”A venit domnul Tudorel Toader să arate cum a luptat el, cum protejează legile Justiției”, dar a uitat niște lucruri… De pildă: ”Vacanța petrecută la Neptun de domnul Tudorel Toader împreună cu familia și cu domnul Dragnea”. La Ceaușescu, la vila de la Neptun.

”Cu genunchiul pe gât” s-a dus la Neptun. (…) ”OUG cu dedicație” prin care fiul lui a devenit asistent universitar fără concurs. Fiul lui Toader. ”Ordin de ministru prin care el însuși se făcea notar”, și, în sfârșit, doamna, actualmente jurnalistă – Anca Alexandrescu – spune: ”Jignirile inacceptabile ale lui Toader la adresa jurnaliștilor”, punctează gazetarul, la televiziunea citată.

Iar din acest punct explică de ce îl numește pe Toader astfel: ”Pentru că de mătreață scapi foarte greu. Ați văzut ce greu e când ai mătreață? (…) Când ai mătreață trebuie să folosești tot felul de loțiuni, masaje speciale”.

Întrebarea e simplă: De ce a ieșit public, acum Tudorel Toader, să facă declarații? ”Unii ar putea să mai facă un scenariu. Sunt scenariști mulți. Ar putea să spună: „Domne, e o înțelegere” – mai ales că a apărut împreună cu Dăncilă, despre care nu vreau să comentez nimic -, a apărut împreună cu ea, a apărut acum ca să dea în tabăra Dragnea din partid”, a conchis Cristian Tudor Popescu în aceeași emisiune.