Cum putem slăbi în timpul somnului. S-a demonstrat științific. Trebuie să țineți cont de aceste reguli

Cum putem slăbi în timpul somnului. S-a demonstrat științific. Trebuie să țineți cont de aceste reguliSursa foto:EVZ

Putem arde calorii și atunci când dormim dacă avem mare grijă ce mâncăm seara. Anumite alimente trebuie evitate. De asemenea, dacă alegem o cameră răcoroasă și dormim într-un întuneric perfect, ne păstram silueta și chiar putem slăbi.

Chiar dacă mulți cred că este imposbil, specialiștii au demonstrat că putemslăbi în timp ce dormim. Dacă respectăm câteva reguli simple ne putem menține o siluetă perfectă fără prea mult efort.

Cea mai mare atenție trebuie să o dăm mesei de seară. Ce și cum mâncăm, dar și ora la care servim cina ne poate afecta atât somnul, cât și greutatea. Specialiștii ne recomandă să nu consumăm alimente foarte sărate seara. Explicația este simplă. Pe lângă disconfortul abdominal care ne va împiedica să avem un somn liniștit, sarea în exces favorizează retenția de apă în organism și automat creșterea în greutate.

Este bine ca la cină să servim alimente ușoare, gen salată, supă, legume sau pește. Evitați carnea grasă sau mezelurile care conțin foarte multă sare chiar dacă nu ne dăm seama atunci când le consumăm. Murăturile trebuie evitate și ele la cină. De asemenea luați masa cu cel puțin două ore înainte de culcare.

Nu faceți prea cald în casă

Un studiu recent a demonstrat să o temperatură mai scăzută în cameră pe timpul nopții poate favoriza scăderea în greutate. Astfel s-a analizat cazul unor persoane care dormeau la o temperatură de 17-18 grade Celsius și al unora care aveau în dormitor 24 de grade Celsius.

Cercetarea a demonstrat că persoanele care dormeau la temperaturi scăzute ardeau cu 7% mai multe calorii. Și aici explicația este simplă. Dacă dormim într-un spațiu răcoros, organismul muncește ca să producă căldură și astfel se ard calorii în timpul somnului.

Întunericul este foarte important

Tot studiile medicale au demonstrat că hormonul care favorizează somnul liniștitor, respectiv melatonina, este secretat în cantitate mai mare atunci când în camera în care dormim este complet întuneric. Cu cât acest hormon, care este responsabil și de producerea căldurii în corp, este secretat în cantitate mai mare cu atât mai multe calorii sunt arse pe timpul nopții.

Astfel, specialiștii ne recomandă să dormim în beznă totală, să nu folosim lămpi de veghe și să avem storuri sau draperii pentru a elimina lumina stradală care poate pătrunde în dormitor. În plus creierul se odihnește și el mai bine într-un întuneric absolut.

Ne puteți urmări și pe Google News