Evenimentul Zilei > Justitie > Cum executa fostul procuror Mircea Negulescu „Portocală”: „E un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun”
Cum executa fostul procuror Mircea Negulescu „Portocală”: „E un mort viu,  asta e situația și toate se coc la momentul oportun”

Cum executa fostul procuror Mircea Negulescu „Portocală”: „E un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun”

Cea mai nouă înregistrare făcută publică cu fostul procuror DNA Mircea Negulescu "Portocală" arată cum se puneau la cale complicitățile în interiorul DNA și cum se lucra pentru executarea oamenilor politici.

Cum executa fostul procuror Mircea Negulescu „Portocală”! Lumea Justiției a făcut publică o nouă înregistrare cu vestitul procuror DNA din Ploiești Mircea Negulescu zis „Portocală” sau „Zdreanță”. Înregistrarea a fost difuzată luni seară, în emisiunea “Punctul culminant“ realizată de Victor Ciutacu la România Tv. Astfel, Mircea Negulescu este surprins într-o discuție purtată în biroul său în timp ce vorbea despre fabricarea unui dosar. Este mentionat și numele fostului senator Daniel Savu.

Fostul procuror Mircea Negulescu Portocală”:  E un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun

“Mircea Negulescu: Vorbește cu… Tu crezi că ăla se bagă la joacă, să se paradească singur.

Voce bărbat: Eu ți-am zis…(neinteligibil)

Mircea Negulescu: Știi care e problema? În dosarul ăla, în dosarul ăla (n.r.: dosar Lukoil) s-a greșit o … au făcut băieții de la 2 miliarde cât am reținut eu (n.r: prejudiciu calculat de Negulescu), au dublat ei o sumă și de fapt este 1 miliard și 200 de milioane (1,2 miliarde euro)…adică oricum e ca la piață…dacă te duci la florărese… au greșit o sumă de 800 de milioane de euro..da!

Voce bărbat: Și îl trimite în judecată acuma?…(neinteligibil)

Mircea Negulescu: Ce? L-au trimis deja (n.r.: dosarul Lukoil fusese trimis în judecată). L-au trimis, e în cameră preliminară, l-au făcut ăștia, l-a trimis. Eu, nu pot eu să îți spun din ce motive nu pot că nu am de ce să îți spun, dar e doar o chestiune de timp. Mai vedem… Sunt niște lucruri, sunt niște etape care trebuiesc trecute, nu pot fi arse.

Voce bărbat: Dar de ce……(neinteligibil)

Mircea Negulescu: Că nu este o chestie, să zici, bă gata, am doar asta și îl paradesc, am doar asta și îl paradesc…sunt într-o 100 de mii de chestii (n.r.: că a deschis mai multe dosare penale simutan aceleiași persoane)… e un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun. Eu intenționez ca lucrurile astea să se întâmple până să înceapă campania (n.r.: campania electorală din 2016).

Mircea Negulescu: Și mă piș pe el…cu boltă. Și cu ce mai are prin instanță, prin astea, s-a paradit de tot…

Negulescu către Iordache Mihai (polițist judiciar): Identifică dosarul cu Savu Daniel, că s-ar fi putut să le fi pus eu direct la dosar, Mihao.

Iordache Mihai: Prejudiciul pe evaziune ca și încadrare e ăla 24 + 16. C-ul este 24 + 16 din …

Mircea Negulescu: 24 cu 16, da, da e sub 50.000 dar nu mă deranjează.

Iordache Mihai: E pe alineatul 1, ăla de căcat.

Mircea Negulescu: Da, nu mă deranjează.

Iordache Mihai: Am zis.

Mircea Negulescu: Îi dau pe alineatul 1, îi dau pe spălare, și l-am dus de la 3 la 10 ani.

Iordache Mihai: Corect.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE