Cum executa fostul procuror Mircea Negulescu “Portocală”! Lumea Justiției a făcut publică o nouă înregistrare cu vestitul procuror DNA din Ploiești Mircea Negulescu zis “Portocală” sau “Zdreanță”. Înregistrarea a fost difuzată luni seară, în emisiunea “Punctul culminant“ realizată de Victor Ciutacu la România Tv. Astfel, Mircea Negulescu este surprins într-o discuție purtată în biroul său în timp ce vorbea despre fabricarea unui dosar. Este mentionat și numele fostului senator Daniel Savu.

Fostul procuror Mircea Negulescu Portocală”:  E un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun

“Mircea Negulescu: Vorbește cu… Tu crezi că ăla se bagă la joacă, să se paradească singur.

Voce bărbat: Eu ți-am zis…(neinteligibil)

Mircea Negulescu: Știi care e problema? În dosarul ăla, în dosarul ăla (n.r.: dosar Lukoil) s-a greșit o … au făcut băieții de la 2 miliarde cât am reținut eu (n.r: prejudiciu calculat de Negulescu), au dublat ei o sumă și de fapt este 1 miliard și 200 de milioane (1,2 miliarde euro)…adică oricum e ca la piață…dacă te duci la florărese… au greșit o sumă de 800 de milioane de euro..da!

Voce bărbat: Și îl trimite în judecată acuma?…(neinteligibil)

Mircea Negulescu: Ce? L-au trimis deja (n.r.: dosarul Lukoil fusese trimis în judecată). L-au trimis, e în cameră preliminară, l-au făcut ăștia, l-a trimis. Eu, nu pot eu să îți spun din ce motive nu pot că nu am de ce să îți spun, dar e doar o chestiune de timp. Mai vedem… Sunt niște lucruri, sunt niște etape care trebuiesc trecute, nu pot fi arse.

Voce bărbat: Dar de ce……(neinteligibil)

Mircea Negulescu: Că nu este o chestie, să zici, bă gata, am doar asta și îl paradesc, am doar asta și îl paradesc…sunt într-o 100 de mii de chestii (n.r.: că a deschis mai multe dosare penale simutan aceleiași persoane)… e un mort viu, asta e situația și toate se coc la momentul oportun. Eu intenționez ca lucrurile astea să se întâmple până să înceapă campania (n.r.: campania electorală din 2016).

Mircea Negulescu: Și mă piș pe el…cu boltă. Și cu ce mai are prin instanță, prin astea, s-a paradit de tot…

Negulescu către Iordache Mihai (polițist judiciar): Identifică dosarul cu Savu Daniel, că s-ar fi putut să le fi pus eu direct la dosar, Mihao.

Iordache Mihai: Prejudiciul pe evaziune ca și încadrare e ăla 24 + 16. C-ul este 24 + 16 din …

Mircea Negulescu: 24 cu 16, da, da e sub 50.000 dar nu mă deranjează.

Iordache Mihai: E pe alineatul 1, ăla de căcat.

Mircea Negulescu: Da, nu mă deranjează.

Iordache Mihai: Am zis.

Mircea Negulescu: Îi dau pe alineatul 1, îi dau pe spălare, și l-am dus de la 3 la 10 ani.

Iordache Mihai: Corect.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE