Cum, cand si de cine se indragostesc printii?

Cum, cand si de cine se indragostesc printii?

Viata unui print nu este deloc usoara, mai ales atunci cand vine vorba de alegerea femeii potrivite si care i-ar putea fi in viitor  sotie.

Iata cateva dintre povestile romantice ale printilor mostenitori, concretizate sau nu cu o casatorie.

Relatiile de dragoste ale printilor succesori la tron nu sunt niciodata tratate cu indiferenta. Aventuri de cateva luni sau relatii serioase, acestea sunt prezentate intotdeauna pe larg de ziarele din intreaga lume.

Aventurile Printului Albert

Ne puteți urmări și pe Google News

Albert de Monaco a preluat conducerea micutului principat mediteraneean Monaco dupa moartea tatalui sau, Printul Rainier, pe 6 aprilie 2005. Potrivit revistei „Hello!”, printul a avut foarte multe iubite, printre care si fotomodelul Claudia Schiffer, sportiva americana Alicia Warlick si inotatoarea sud-africana Charlene Wittstock.

In mai 2005, stewardesa Nicole Coste, vazuta deseori  in anturajul printului, a facut public faptul ca se intalnea cu Albert de mai bine de cinci ani. Ea a marturisit ca fiul ei Alexandre, atunci in varsta de 2 ani, este copilul printului.

Albert a recunoscut paternitatea baiatului, dar acesta nu va purta numele Grimaldi si nu va fi succesor la tron. Un an mai tarziu, printul a recunoscut ca este tatal unui alt copil, Jazmin Grace Rotolo, in varsta de 14 ani.

Albert a cunoscut-o pe mama acestuia, Tamara, pe Coasta de Azur, in iulie 2001, unde aceasta isi petrecea vacanta impreuna cu sotul ei.

Fermecatorul Felipe

Faptul ca Printul Felipe al Spaniei urmeaza la tron a facut ca viata sa amoroasa sa fie urmarita cu atentie de tabloidele din toata lumea. A curtat-o timp de cinci ani pe Eva Sannum, un cunoscut fotomodel, si s-a mai intalnit cu membra familiei regale germane Carolina de Waldburg, dar si cu aristocrata Isabel Sartorius.

Totusi, a ales sa-i fie sotie Letizia Ortiz Rocasolano, o prezentatoare de televiziune, femeie fara radacini nobile si divortata. Cei doi s-au casatorit in 2004, la Madrid.

Curajul unui indragostit

Exista foarte putini printi mostenitori care ar lua de sotie o femeie cu un trecut „controversat”. Printul Haakon al Norvegiei a avut insa curajul sa faca acest pas. Dupa ce si-a incheiat studiile in Statele Unite, Haakon s-a intors in Norvegia.

Atunci a facut cunostinta cu Mette-Marit, o femeie necasatorita, care isi crestea singura copilul. Cei doi s-au indragostit nebuneste, asa ca printul s-a mutat cu ea si cu fiul ei, Marius. D

esi liderii Bisericii Lutherane din Norvegia nu au fost de acord cu relatia, anuntul logodnei a calmat putin spiritele. Hakoon s-a casatorit cu Mette-Marit pe 25 august 2001, la Oslo. In ianuarie 2004, Mette-Mariet a nascut-o pe Printesa Ingrid-Alexandra, care a devenit prima mostenitoare femeie la tronul Norvegiei.

Uimitorul Philippe

„O Regina pentru Printul Philippe” a fost titlul unui articol care anunta ca mostenitorul, in varsta de 39 de ani, se va casatori. Printul Philippe al Belgiei ajunsese la varsta de 30 de ani si inca nu-si gasise perechea.

Din aceasta cauza au existat discutii cum ca ar fi trebuit sa se retraga de pe linia de succesiune in favoarea surorii sale mai mici, Printesa Astrid.

Totusi, mostenitorul i-a uimit pe toti, chiar inainte de a implini 40 de ani, anuntand logodna sa cu Mathilde d’Udekem d’Acoz. Cei doi s-au casatorit pe 4 decembrie 1999, aceasta devenind prima consoarta regala nascuta in Belgia.

Cel mai tanar parinte dintr-o familie regala

Printul Louis al Luxemburgului s-a casatorit cu Tessy Antony, o femeie fara radacini nobile, la sapte luni dupa ce a fost adus pe lume primul lor copil. Dupa nasterea lui Gabriel, Louis, atunci in varsta de 19 ani, a devenit cel mai tanar parinte dintr-o familie regala din Europa.

Al treilea pe linia de succesiune la tron, el a renuntat la drepturile de succesiune pentru ca familia si guvernul sa-i dea acordul in privinta casatoriei. Printul si-a pastrat titlul si numele de familie  - de Nassau - , dar sotia lui nu a devenit printesa.

Potrivit revistei „Hello!”, Louis a cunoscut-o pe Tessy, in varsta de 20 de ani, atunci cand se afla intr-o misiune in Kosovo. Amandoi lucrau pentru armata Luxemburgului.

O logodna controversata

Printul Willem-Alexander al Olandei a avut o relatie destul de controversata cu Maxima Zorreguieta, cea care avea sa-i devina sotie si pentru care ar fi renuntat la tron daca ar fi fost nevoie.

Acest lucru s-a datorat faptului ca tatal Maximei, Jorge, a facut parte din violenta junta militara care a condus Argentina in anii ‘70. Totusi, Maxima a reusit sa fie pe placul olandezilor, gratie devotamentului, spontaneitatii si inteligentei sale.

Potrivit aceleiasi reviste, cei doi s-au cunoscut la o petrecere organizata in Sevilla de cativa prieteni comuni. Printul s-a indragostit la prima vedere de frumoasa Maxima, o economista argentiniana care lucra la o banca din New York si, dupa o relatie nu foarte lunga, cei doi au hotarat sa se casatoreasca.

Casatorie dupa o relatie de doi ani

Printul Frederik al Danemarcei a avut cate o relatie cu fotomodelul Katja Storkholm Nielsen si cu Maria Montelle, catareata, pana a intalnit-o pe cea care avea sa-i devina sotie, agentul imobiliar Mary Donaldson.

Cei doi s-au cunoscut la Jocurile Olimpice de la Sydney, in anul 2002, si s-au casatorit la Copenhaga, la data de 14 mai 2004.

Mostenitori

Familii regale in Europa

> Monaco - Albert de Monaco, fiul Printului Rainier al III-lea si al Printesei de origine americana Grace de Monaco (nascuta Grace Kelly). Are doua surori: printesele Caroline de Monaco si Stephanie de Monaco.

> Spania - Printul Felipe de Asturias, fiul Regelui Juan Carlos si al Reginei Sofia. Are doua surori, infanta Elena, Ducesa de Lugo, si infanta Cristina.

> Marea Britanie  - Printul Charles, tatal printilor William si Harry. Printul Andrew, Printesa Anne si Printul Edward sunt ceilalti copii ai Reginei Elisabeta a II-a.

> Belgia - Printul Philippe este succesor la tron. Printesa Astrid si Printul Laurent sunt ceilalti doi copii ai Regelui Albert al II-lea.

> Norvegia - mostenitor este Printul Haakon, fiul Regelui Harald al V-lea. Acesta mai are o sora, Printesa Martha Louise.

> Marele Ducat de Luxemburg - Printul Guillaume e mostenitorul Ducelui Henri. El are patru frati: Printul Felix, Printul Louis, Printul Sebastien si Printesa Alexandra.

> Danemarca - Frederik este Printul succesor al Reginei Margareta a II-a. Acesta mai are un frate, Joachim.

> Suedia - Printesa Victoria, fiica Regelui Carl al XVI-lea Gustaf si a Reginei Silvia. Aceasta mai are doi frati, Printul Carl Philip si Printesa Madeleine.

> Olanda - Printul Willem- Alexander, fiul Reginei Beatrix si fratele printilor Friso si Constantijn.

AMOREZI

William si Harry, printii cuceritori ai Marii Britanii

LOVE STORY. Povestea de dragoste dintre Printul William si Kate Middleton a luat sfarsit, desi toata lumea astepta ca ei sa anunte data nuntii.

Nepotul Reginei Marii Britanii a cunoscut-o pe Kate Middleton in 2001, la Universitatea St. Andrews din Scotia. Relatia dintre ei s-a infiripat in 2002, dupa ce printul a putut s-o admire pe Kate la o parada a modei, organizata in campus.

Perioada clipelor fericite

Intr-un interviu aparut in revista „Marie Claire”, Kate marturiseste ca aceasta a fost cea mai fericita perioada a relatiei lor, cand puteau iesi la plimbare sau la o pizza fara sa fie urmariti de paparazzi.

Dupa ce si-au terminat studiile, mass-media le-a acordat o atentie mult mai mare. Acest lucru a facut ca Printul Charles, tatal lui William, sa-i angajeze la inceputul  lui  2006 un bodyguard iubitei fiului sau. Atunci, speculatiile in privinta unei eventuale logodne intre cei doi au crescut considerabil.

Mediatizarea in exces a dus la ruptura

Se pare insa ca mediatizarea exagerata si faptul ca William nu-i mai acorda la fel de multa atentie lui Kate au dus la destramarea relatiei.

Printul Harry se intalneste cu prietena lui Chelsy Davy, de origine sud-africana. Cei doi se cunosc din 2004 si de-atunci au petrecut multe vacante impreuna.