Evenimentul Zilei > Actualitate > Cu ce se ocupă mama lui Mircea Badea. Reacția omului de televiziune după ce a apărut o știre despre ea
Cu ce se ocupă mama lui Mircea Badea. Reacția omului de televiziune după ce a apărut o știre despre ea

Cu ce se ocupă mama lui Mircea Badea. Reacția omului de televiziune după ce a apărut o știre despre ea

Realizatorul TV Mircea Badea s-a arătat impresionat de faptul că una dintre cele mai citite știri, de pe un site de informații, este despre mama sa.

Mircea Badea a comentat în emisiunea pe care o realizează la Antena 3 despre știrea publicată de site-ul DC News despre mama sa. Profesoară de limba și literatura română, Mariana Badea, a scris o carte menită să-i ajute pe elevi și pe profesorii acestora în descifrarea și consolidarea cunoștințelor despre gramatică, după cum relatează Capital.ro.

Lucrarea se numește „Limba română. Gramatica pentru elevi” și a fost editată de Editura Badea&Professional Consulting. Deși numele autorului, mama lui Mircea Badea nu a fost pomenit în material, acesta a atras atenția cititorilor care au dorit să știe mai multe despre carte.

Mircea Badea, despre cartea mamei sale

Numărul mare de vizualizări i-a atras atenția și realizatorului Antena 3 care a făcut un comentariu în emisiunea pe care o moderează.

„La DC News, astăzi, cea mai citită știre a fost o știre despre mama mea. Mama mea nu este florăreasă, dar se scoală de dimineață. Mama mea este profesoară de limba și literatura română… cât or mai fi limba și literatura română… că nu se știe niciodată. Revenind: cea mai citită știre de pe DC News este cu mama, fără să scrie în text că este mama mea, dar vă zic eu că este mama”, a spus Mircea Badea.

Realizatorul de televiziune a adăugat că știe despre schimbarea regulilor gramaticale din limba română, însă nu are posibilitatea să discute pe post. Aceasta deoarece subiectul este neinteresant pentru majoritatea celor care îl urmăresc.

„Cum să vorbesc eu despre schimbarea gramaticii limbii române pe post? Mie îmi trebuie audiență. Văd că pe DC News este cea mai citită știre”, a mai spus Mircea Badea.

Sondaj World Vision România: Ce îşi doresc elevii şi profesorii în noul an școlar

Ce prevede noua programă de limba română

Noua programă de limba română pentru ciclul gimnazial impune o altă abordare a gramaticii prin introducerea de noi termeni, noțiuni, aspecte ale claselor lexico-gamaticale și ale funcțiilor sintactice

Pentru a venit în ajutorul elevilor, Mariana Badea, profesoară de limba și literatura română a publicat cartea „Gramatica actualizată”. Lucrarea explică și clarifică noile terminologii și concepte cu care elevii nu sunt obișnuiți, iar în manuale ori nu există deloc, ori sunt doar menționate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: