Evenimentul ZileiActualitate”Ctitoria” lui Robu, pasajul de 11 milioane de euro al lui Robu, închis pentru reparații

”Ctitoria” lui Robu, pasajul de 11 milioane de euro al lui Robu, închis pentru reparații

”Ctitoria” lui Robu, pasajul de 11 milioane de euro al lui Robu, închis pentru reparații
Primăria Timișoara a închis marți dimineață Pasajul Michelangelo, pentru a încerca să camufleze fisurile și infiltrațiile de apă apărute pe pereți și semnalate de presă zilele trecute. Oficial, reprezentanții administrației publice locale au declara că se repară ”o denivelare în asfalt”.

Potrivit reprezentanților primăriei, se intervine pentru repararea unei denivelări în asfalt. Accesul șoferilor  a fost blocat de mașini ale Poliției Locale. Timișorenii care au traversat pasajul zilele trecute știu că nu era nicio denivelare în asfalt. Pe pereții pasajul se vedeau însă fisuri în tencuială, infiltrații de apă din pânza freatică și alte infiltrații, de culori diferite, pe pereți.

”Nu vă faceți griji despre pasajul Michelangelo, nu sunt probleme majore! Sunt oameni care răspund cu libertatea lor, cu averea lor. La suprafață există o tencuială și, în spațiile dintre diversele tronsoane, în acele interstiții este mortar, iar la vibrațiile care există, apar fisuri. Există și soluția placării, dar este mult mai scumpă. Nu este nimeni iresponsabil să lase în funcțiune un pasaj cu probleme”, a explicat, marți, primarul Nicolae Robu, citat de debanat.ro.

Reamintim că Pasajul Michelangelo a fost inaugurat la finele lunii mai, chiar de ziua primarului Nicolae Robu, după ce lucrările au durat doi ani și trei luni. Conform proiectului valoarea estimată a lucrării a fost de 63,9 milioane de lei, însă câștigătorii licitației au făcut o lucrare în valoare de 47,8 milioane de lei, calitatea proastă a materialelor și soluțiilor folosite fiind vizibilă la șapte luni de la darea în folosință. (Fotografii: Adrian Pîclișan)

 

 


Accesează: