Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > CRONICA TV: Voiculescu îşi reorientează Antenele: Badea râde de Ponta şi Crin, monarhia- cea mai bună opoziţie
CRONICA TV: Voiculescu îşi reorientează Antenele: Badea râde de Ponta şi Crin, monarhia- cea mai bună opoziţie

CRONICA TV: Voiculescu îşi reorientează Antenele: Badea râde de Ponta şi Crin, monarhia- cea mai bună opoziţie

Marţi, a doua seară după ce ni s-a rupt USL. Caut în continuare schimbări de direcţie la Antene, cu pasiunea unui entomolog care umblă după gândaci rari. Cu o zi înainte, şocul rupturii fusese ascuns după perdeaua groasă de la Peleş. Creezi un eveniment, ca să justifici de ce nu comentezi evenimentul real. Dar şovăiala nu poate dura mult. Ea trădează slăbiciune. E nevoie de o decizie. Încotro?

Mircea Badea e perfect pentru a da semnalul:
„Au fost la Realitatea, ăia, Antonescu şi cu Ponta, liderii Opoziţiei, alţii nu sunt, ăştia sunt. Cu Primarul Capitalei, frăţioare! Tocmai anunţau o încuscrire pentru alegerile locale. Adică, bă, subiect politic! Prieteni, i-a bătut Gâdea, la audienţă… Deci mult mai mulţi oameni s-au uitat la Gâdea care a făcut emisiune de la Castelul Peleş. Deci liderii Opoziţiei au luat bătaie de la Peleş! Asta o fi bine? Deci să iei bătaie de la Castelul Peleş? Tu, vrând să conduci România…”
Totul a durat maximum un minut. Cu tot cu pauzele de expresie. Dar ce minut! Ce expresie! Măiastră construcţie: liderii restului de USL târnosiţi, performanţa Antenei 3 elogiată, ideea că un curent pro-monarhic este mai tare decât actuala Opoziţie, abil strecurată.
Trec repede peste programul de ştiri al Antenei 3, unde a fost luat la întrebări şeful PSD al Consiliului Judeţean Brăila. Stancu Gheorghe Bunea este acuzat de ANI că a atribuit firmei sale contracte de 640.000 de euro. În loc să fie veştejită manevra puterii ticăloşite, în loc să fie călcată ANI în picioare, prezentatorii îl iau pe sărmanul pesedist la întrebări. În timp ce ăla încerca să se justifice, pe fundal erau poze ale sale prinse nu în tocmai cele mai potrivite momente: o strâmbătură, un hohot din toate fălcile. Cum numai cu Băsescu şi Udrea mai întâlneai! Să se indigneze poporul!
Mă grăbesc să revin la monarhismul care pare să-i fi molipsit pe conservatori şi antenele lui. Lui Voiculescu.
După o lungă şi grea absenţă a fost reactivat Sergiu Andon. Globulos, onctuos, mai antipatic decât microbii din reclama la Domestos, de câteva zile, omul e peste tot. O realizatoare l-a considerat cel mai potrivit să se pronunţe în chestiunea discursului Regelui în Parlament. Pentru cei care au deschis mai târziu ochii, ziarele şi televizoarele, Sergiu Andon este, în 1991, autorul unui celebru articol din Adevărul, cu titlul „Fir-ai al naibii, Majestate!” Şi nu se referea la Cioabă, ci la Regele Mihai. Dintre toate atacurile şi mizeriile turnate în epocă de Adevărul, ăsta a fost cel mai mitocănesc. O ghiolbănie fesenistă, cum ar spune Paleologu.
Acum, acelaşi Andon, fost senator PC, nu pridideşte să-şi exprime simpatia faţă de Regele Mihai şi de monarhie în termeni care probabil îl fac pe Păunescu să se răsucească în groapă de invidie că nu i-a descoperit el să-l umecteze pe Ceauşescu. Reproduc cu delicii, vorba amicului Groşan, şi foarte puţină aproximaţie. Pentru Andon, monarhia este o insulă, dar ce zic insulă?, un plaur de decenţă şi civilizaţie într-o mare de vulgaritate. Vă jur că vorbind despre vulgaritate, nici nu a clipit din ochii mici, îngropaţi în sine!
Acelaşi Andon dă un interviu în ultimul număr din „Dilema Veche”. Aţi citit bine, „Dilema Veche”! Cum aici nu e revista presei, citez doar titlul duios şi suav: „Casa Regală îmi aduce o rază de speranţă”.
Al naibii, dom’ Andon!
Voiculescu, Andon, Iliescu, ce galerie regală! Sărmanul Rege!

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News