Ei bine, greşeală! Toată lumea e în vacanţă, aşa că la putere sunt re-re-reluările sau, în cazul reality-showurilor proprii redifuzările sau ediţiile best of. Mai sunt numeroasele emisiuni în care "politicienii" români fac concurs de bălăcăreli şi se întrec în a-şi aduce acuze. "Voi aţi distrus economia!". "Nu-i adevărat! De la voi a pornit". Taberele se învinuiesc şi aduc "argumente" numeroase care nu fac altceva decât să-l zăpăcească pe bietul alegător.
Refugiul se găseşte totuşi în posturile specializate pe documentare şi pe filme. La ei nu e vară, nu se pleacă în concediu şi au grijă să programeze premiere foarte interesante. Chiar şi reluările merită văzute. De exemplu, National Geographic are două filme extraordinare, "Leopardul" şi "Ultimul leu din Liuwa", de câte două ore, care beneficiază de inconfundabila naraţiune a lui Jeremy Irons.
Nu sunteţi fani ai documentarelor, Digi Film şi HBO te pot fixa cu uşurinţă în faţa micior ecrane. Dacă, totuşi, vă numărati printre norocoşii care pot pleca în concediu, atunci nu mai ţineţi cont de aceste recomandări, evadaţi dintre betoane şi luaţi drumul muntelui sau căutaţi plajele răcoroase.