Şi la capitolul acesta România este cu zeci de ani în urma tuturor, sau mai bine spus cu câteva sezoane, asta pentru puţinele seriale pe care televiziunile se hotărăsc să le aducă şi în ţară.
În ciuda reticenţei posturilor TV, fenomenul serialelor ia amploare şi tot mai mulţi actori, regizori, scenarişti cunoscuţi se îndreaptă spre un domeniu care tinde să aducă mai mulţi bani decât Hollywood-ul. Cel mai bun exemplu la care mă pot gândi este recentul "Redacţia", al cărui creator este Aaron Sorkin, cunoscut pentru "Reţeaua Socială", iar starul este Jeff Daniels.
"Redacţia" a ajuns la noi datorită politicii HBO de a lansa serialele simultan sau la puţin timp după Statele Unite şi în Europa de Est. Nu este şi cazul serialului preferat al lui Obama, "Homeland", cu senzaţionala Claire Danes. Unde sunt seriale ca "Homeland", "Parks and Recreation", "Community", toate ultra premiate în SUA? Simplu: numai pe internet.
Căci în plină ascensiune a televiziunii americane în materie de seriale, românii preferă să îşi încerce norocul cu producţii TV mediocre şi omit mereu acea mare parte a publicului care părăseşte televizorul pe zi ce trece tot mai mult pentru că nu găseşte ceea ce caută.