Românii se alătură miliardelor de telespectatori din toată lumea, care vor urmări în direct evenimentul. Ca în ultimii 48 de ani, TVR va fi alături de peste 10.000 de sportivi din întreaga lume care se întrec în 36 de discipline oficiale. Mândria e cu atât mai mare cu cât 103 sportivi sunt români, Horia Tecău fiind portdrapel.
Ceremonia de astăzi, de la care care nu vor lipsi 120 de şefi de stat şi de guvern, a costat 27 de milioane de euro. Show-ul, conceput de cineastul Danny Boyle, va fi urmărit şi de cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va deschide oficial JO, iar William, Kate, Harry, Charles şi Camilla vor asista la mai multe probe. Printre personalităţile aşteptate în oraşul de pe Tamisa se numără Angelina Jolie şi Michelle Obama, care va conduce delegaţia SUA.
Spectacolul ce reuneşte nume cu greutate de pe tot mapamondul, a fost precedat la noi de un scandal monstru: sublicenţierea unor evenimente sportive cu Dolce TV şi echipa mult prea stufoasă de la TVR care s-a "mutat" la Londra pentru vreo lună şi jumătate.
Vinovat, în ambele cazuri, a fost găsit doar Cosmin Cernat, chiar dacă numele celor care pleacă nu i-a ajuns la urechi. Oare ştie că din echipă face parte şi noul lider sindical SPUSTV Dragoş Bocănaciu?