Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Cronica TV. Gâdea persistă în prostie. Un scurt-circuit între el şi Dan Voiculescu
Cronica TV. Gâdea persistă în prostie. Un scurt-circuit între el şi Dan Voiculescu

Cronica TV. Gâdea persistă în prostie. Un scurt-circuit între el şi Dan Voiculescu

Am urmărit emisiunea "Sinteza zilei ", de luni seară, aşteptând să aflu cine i-a cerut lui Sorin Oprescu 100.000 euro pe lună ca să nu apară ancheta în "Evenimentul zilei", care punea cap la cap persoanele şi firmele implicate în achiziţionare de echipamente medicale de către spitalele bucureştene. Se anunţase că va dezvălui la Gâdea. Nu a fost nimic pe acest subiect.

Gâdea m-a ţinut în faţa televizorului până la sfârşit. Cu nişte prostii. El a anunţat, în stilul OTV, că o să urmeze ceva senzaţional. Cu alte cuvinte, chemaţi-vă toate rudele în faţa televizorului.

El a spus că va produce dovezile că Poliţia politică urmăreşte Opoziţia şi ziariştii care sunt incomozi. Ştiu de multă vreme că Poliţia politică, sau serviciile de informaţii, din fiecare ţară, urmăresc persoanele incomode. Aceste servicii de informaţii sunt ca şi fenomenele nature. Nu pot fi prevăzute şi nu se pot combate. Asta este!

Din păcate dovezile, când au fost, nu au dus la nicio satisfacţie pentru societatea civilă, pentru oamenii de bine şi pentru noi toţi. Ofiţerii dinainte şi din prezent seamănă unii cu alţii. Parcă ar fi fost făcuţi din aceeaşi părinţi. Ei îşi păstrează secretele.

Ştiu de ce a abordat Gâdea acest subiect. Dan Voiculescu a fost impresionat că i s-a filmat proprietatea din elicopter. După mine oricine ar fi zburat pe acolo şi ar fi văzut o asemenea proprietate ar fi făcut o poză pur şi simplu, ca să fie. Voiculescu, cu coşmarurile lui despre guzganii din puşcărie şi ruda din Germania, a luat-o personal. Au mai trecut şi anii şi discernământul a mai scăzut. El chiar a crezut sincer că serviciile au plătit mii de euro, au cerut aprobare de survol şi toate cele, pentru a-l spiona.

Aşa au ajuns lucrurile la Gâdea. El, ce să facă? Patronul i-a dat, aproape, 200.000 de euro împrumut (şi el a spus în particular că nu i-ar mai da înapoi, dar asta nu se ştie). I s-a spus să realizeze o emisiune pe această temă. Servicii secrete, filaje, poliţie politică. Un ton grav. Dramatic. Unii oameni pot crede. Invitaţii? Cei care vin de obicei. Doar îi plătim destul de bine.

Nu se putea face emisiunea doar cu domeniul lui Voiculescu. S-au găsit şi alte poze din trafic, cu unele maşini în care, s-a spus că ar fi fost Ponta sau Crin. Imagini fără niciun sens, cu autoturisme de lux, aflate în trafic, uneori călcând şi regulile de circulaţie. Gâdea le comenta la modul cel mai tragic, cu putinţă. El, bine, a luat şi ia bani, dar invitaţii, oameni respectabili, unii dintre ei având serioase legături cu Securitatea şi filajul? Oameni care ştiu bine, din interiorul instituţiei, ce înseamnă o urmărire?

Chiar nu ştiu de ce se întâmplă lucrurile astea? Mai ales că invitaţii sunt şi oameni bogaţi, nu au nevoie să aprobe tot ce înţelege Gâdea că ar vrea Voiculescu. Ei au un trecut, fie de Prim Ministru, fie de Mare Ziarist, au un discernământ. Ei ştiu cel mai bine ce înseamnă serviciile secrete. Şi cât de secrete sunt acestea mai ales că îi apără şi pe ei, după atâţia ani.

În sfârşit, Gâdea juisează, mai ales că apare şi el pe undeva în pozele acelea din care nu se înţelege nimic. El, faţă de Dan Voiculescu a ieşit bine. A identificat şi cine se află în spatele pozelor (asasinarea lui Kennedy din 1963, încă nu s-a elucidat). Ei ştiu, sigur ,absolut tot. Şi Dan Voiculescu adorme fericit ca o victimă a Securităţii.
Totul este bine. Oana Stanciu face finalul. Ea îmi place doar că vede numai anumiţi oameni care fac afaceri necurate. Vinovaţii depistaţi de ea sunt numai dintr-o parte a spectrului politic. Este o fată tânără. Se va schimba de mai multe ori. Acum se perfecţionează pe banii lui Voiculescu. Cu această experienţă o să îl ancheteze şi pe el. Adevărul contează.

După Watergate a căzut un Preşedinte al Statelor Unite. Serviciile secrete şi-au văzut şi îşi văd de treabă. Doar Gâdea câştigă, acolo, la el în studio. Dar nu tot timpul pentru că Dan Voiculescu nu îi va mai cere asemenea baliverne, sau , dacă i le cere o să îi explice cum trebuie să procedeze. Un timp va fi linişte cu moţiuni şi suspendări să nu se chiar supere serviciile!

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: