Şi mai ales nu la Arenele Romane, în mijloc de oraş şi parc, în faţa a 1.500 de spectactori. Evenimentul: "The Big Four", a.k.a. "cei patru granzi care vă scot din cap că serile de vineri, 13 sunt nasoale". Mai exact, Paraziţii, CTC, E.M.I.L. şi Coma ar fi trebuit să unească fanii rock şi rap, într- un mod cum doar un concert cu nume mari în domeniu poate să o facă.
Şi i-a unit. Întru revoltă. Ce-i drept, au împărţit invitaţii mai rău ca la piaţă, spre bucuria publicului şi a lor, că n-a observat nimeni prea puţinii plătitori de bilet. Nu s-a ştiut nici că festivalul Rock Evolution, operă a aceloraşi organizatori, fusese anulat. Sponsori erau, parteneri media la fel, tot ce mai lipsea erau artiştii plătiţi. Şi aici s-a produs scurtcircuitul.
După East Roots, o trupă reggae care şi-a căutat afirmarea în deschidere, oamenii au aşteptat nişte artişti care n-au mai venit decât ca să confirme că atât ei, cât şi cei din public au dat bani, au venit, au consumat şi au aşteptat degeaba. Ei nu puteau să cânte, iar organizatorii nu aveau din ce să-i plătească, pentru că nu prea consuma lumea la bar.
Pe timp de vară, la ceas de apus, să ratezi un concert într-un parc e trist. Dar şi mai trist e că vineri s-a întâmplat ceva ce, la nivel de evoluţie a organizării evenimentelor, nimeni nu se mai aştepta: nimic.