CRONICA SPORTIVĂ: Cum ar fi fără comisii? Dar fără Sandu?

CRONICA SPORTIVĂ: Cum ar fi fără comisii? Dar fără Sandu?

Ultimele evenimente din "cazul Craiova" confirmă două lucruri: "Campioana unei mari iubiri" rămâne în comă profundă, iar haosul din fotbalul românesc este total.

Chiar dacă va fi repusă în drepturi, aşa cum a cerut Curtea de Apel, "Ştiinţa" tot n-are multe şanse. Adrian Mititelu este scăpătat şi va provoca, foarte probabil, moartea "pe cale naturală" a acestei iubite echipe.

Pe de altă parte, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir dau impresia că tare şi-ar mai dori s-o scoată de la aparate sau să-i înfigă un cuţit în spate. În încercarea disperată de a scăpa basma curată, cei doi gropari ai fotbalului românesc se folosesc de aceeaşi placă penibilă: că fotbalul este stat în stat şi că singurele legi care contează pentru ei sunt regulamentele lor strâmbe. "Vom desfiinţa comisiile din cadrul federaţiei şi să judece doamna judecător. Să judece şi cartonaşele roşii", s-a răţoit "Naşul". Nu, zău, şi care ar fi pierderea? Oricum, comisiile româneşti nu ştiu altceva decât să trimită cazurile grele pe capul celor de la TAS. Judecătorii vor da, cu siguranţă, verdicte corecte şi în cazuri banale, cum ar fi o suspendare pentru un cartonaş roşu. Comisiile nici asta nu pot să facă.

Amintiţi-vă, de exemplu, cazul Chipciu, de la finalul campionatului precedent. Stelistul a luat un "roşu" direct, dar a fost suspendat doar o etapă, deşi regulamentul prevedea minimum două. Aşadar, ce mare pierdere ar fi dacă s-ar desfiinţa comisiile? N-ar fi o pierdere nici dacă Sandu ar demisiona! Dacă ar face-o la braţ cu Dragomir, ar fi o binecuvântare pentru fotbalul nostru.

Ne puteți urmări și pe Google News