" Cred că nici Adrian Năstase nu s-a aşteptat să se întâmple aşa ceva. Am declarat că trăiesc un sentiment de irealitate. Asta i s- a întâmplat şi lui. E un proces psihic în care refuzi realitatea. Nu pot să aprob gestul lui Năstase. Este un gest descalificant. Ca să fugi în felul acesta de răspundere, nu este onorant. Până la urmă, penitenciarul face parte din sistemul de justiţie din România. El ar fi trebuit să judece aşa: Domnule, merg la puşcărie, mai ales că ar fi trebuit să facă câteva luni. Dar domnul Năstase a vut acest sentiment al intangibilităţii. Dar faptul că a fost redus la statutul unui deţinut, a dus la această situaţie. Dacă se hotăra să se sinucidă, o făcea până când veneau poliţiştii. Această situaţie este politizată grosolan de Victor Ponta. Să spui că Traian Băsescu e fericit… Eu bănuiesc că Băsescu nu e fericit. Dar să pui în spinarea unui om asemenea gest, pentru a câştiga un capital în defavoarea adversarului, mi se pare o manipulare ordinară a lui Victor Ponta. Manipulează ordinar situaţia lui Năstase. Nu se poate să fie manipulată opinia publică pe fond emoţional", a declarat Cristian Tudor Popescu la Realitatea TV.
"Pot să înţeleg că dl Ponta a venit la spital, la căpătâiul rănitului, omeneşte are acest drept. Dar fraza aruncată „Mă gândesc dacă Băsescu e fericit acum” este un exemplu de manipulare cinică, murdară, pe fond emoţional a opiniei publice împotriva adversarului său politic, căruia, folosindu-se de situaţia lui Năstase, îi pune în cârcă un sentiment care l-ar califica drept inuman. N-are nimeni de unde să ştie ce simte acum Traian Băsescu. Eu, de pildă, nu cred că e fericit", scrie şi în editorialul său de pe gândul.info, cunoscutul jurnalist.
Potrivit postului de televiziune Antena 3, Traian Băsescu a sunat la Ambulanţă pentru a se interesa de starea de sănătate a fostului premier.
CITIŢI ŞI:

  • Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare, a încercat să se sinucidă. Fostul premier este internat la Spitalul Floreasca şi va fi operat | VIDEO
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Un om în lanţuri nu mai e un adversar!
  • Procurorul care se ocupă de cazul tentativei de sinucidere a lui Adrian Năstase: "Cel mai probabil s-a tras un singur foc"
  • Ion Iliescu:"Gestul lui Năstase nu este fondat. Reporterii, o haită înfometată"
  • Tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase, în presa internaţională