Evenimentul Zilei > Actualitate > Cristian Preda: Adrian Năstase este ideologul noii guvernări
Cristian Preda: Adrian Năstase este ideologul noii guvernări

Cristian Preda: Adrian Năstase este ideologul noii guvernări

Ideologul noii guvernări este Adrian Năstase, scrie europarlamentarul PDL Cristian Preda pe blogul său.

"Nu se ştiu foarte multe despre viitorul guvern, în afara faptului că lista membrilor săi va fi prezentată pe 1 mai şi că la agricultură va fi numit şeful PC, acuzat deja în trecutul recent de gazete că e interesat de agricultură doar pentru că Dan Voiculescu are investiţii importante în acest domeniu", comentează Preda. "Un lucru e însă sigur. Ştim cine e ideologul noii guvernări. E vorba despre Adrian Năstase".
Referindu-se la EVZ.ro http://www.evz.ro/politica.html#ixzz1tVyHoY1a EVZ.ro _blank>comentariile pe care Năstase le face pe blogul său despre misiunea viitorului guvern<//a>, Preda apreciază că "două sunt opţiunile lui Adrian Năstase care sar în ochi din hăţişul de vorbe".
Prima este, după Preda,,“încetarea telejustiţiei". "Orice cetăţean raţional înţelege din expresia folosită de fostul premier că domnia sa aşteaptă ca tot ceea ce priveşte justiţia să nu se mai discute vreodată public", comentează europarlamentarul. "Din partea cuiva implicat în mai multe dosare în curs, obiectivul pare a fi o încercare de presiune. Va fi interesant de văzut, de aceea, şi dacă V.Ponta îl va păstra pe eternul Predoiu la Justiţie, şi dacă atitudinea faţă de DNA și procurori se va schimba în viitorul apropiat. Sunt convins că şi ambasada Statelor Unite, şi Comisia Europeană urmăresc cu atenţie aceste subiecte".
Preda taxează și comentariile lui Năstase care califică guvernul Ungureanu drept unul profund politizat și lasă să se înţeleagă că principala însărcinare a lui Ponta la guvernare ar fi aceea de a organiza alegeri, toate măsurile importante urmând să fie amânate până după scrutinul din toamna. "Altfel spus, Năstase susţine că o echipă condusă de un lider de partid atât de pătimaş precum V. Ponta ar fi mai credibilă ca guvern strict tehnic decât cea în fruntea căreia se afla independentul MRU (…). Vi se pare că, auzind asemenea vorbe, retrăiţi momente din perioada 2001-2004, când guvernul decreta că albul e negru, iar producţia la hectar creştea pe măsură ce Adrian Năstase vorbea? Nu e de mirare: ideologul şef lucrează!", comentează Preda.