Antonescu se suceşte: "Demisionez dacă Băsescu rămâne preşedinte" | VIDEO

Antonescu se suceşte: "Demisionez dacă Băsescu rămâne preşedinte" | VIDEO

Într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, preşedintele Preşedintele interimar, Crin Antonescu a negat că ar fi retractat aseară, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3, că se va retrage din politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni.

UPDATE: Într-o intervenţie la Realitatea TV, preşedintele interimar a declarat că nu a spus miercuri că nu se va mai retrage din politică dacă Traian Băsescu revine la Cotroceni. "Nu am afirmat nici aseară nici altă dată că nu mai demisionez. Dacă asta este grija principală a dumneavoastră, nicio grijă, fac ceea ce am spus că voi face. Niciodată nu am încălcat ceea ce am spus în parlamentul României sau ceea ce am spus că voi face", a declarat Crin Antonescu la Realitaea Tv. "Ajutat" de Mircea Badea, Crin Antonescu a anunţat, aseară, că s-a răzgândit. Moderatorul a intrat în direct cu Mihai Gâdea şi Antonescu spre sfârşitul emisiunii "Sinteza zilei". Mai întâi a ţinut să se scuze spunând că se simte "îngrozitor" şi că şi-ar putea pierde discernământul foarte uşor într-o astfel de situaţie.

"Am 88 de grade, am frisoane, mă simt înfiorător, sunt de vină, am făcut o prostie, am momentele mele de prostie pfuohoho, dureroasă în cazul meu, dar nu despre asta era vorba. Dar chiar dacă mă ameninţă ăştia cu moartea, cu bătaia, astă seara, chiar dacă mă simt oribil, nu e un moment bun, cu cât mă simt mai rău, de aia îmi pierd discernământul şi sigur, sigur, plânge mă-sa. Mâine mă simt mai bine, scapă cu spitalizare, astăzi nu", a spus la începutul discursului Mircea Badea. Totuşi, chiar dacă era aproape de temperatura de fierbere, Mircea Badea a avut o rugăminte către Crin Antonescu: "Astăzi am să profit de prezenţa domnului Antonescu şi am să mă refer la momentul în care şi-a anunţat acea decizie complet neromânească de la tribuna Parlamentului şi anume că va renunţa, va ieşi din viaţa politică dacă Traian Băsescu câştigă refendumul. Mie nu mi se pare corect deloc, din nici un punct de vedere, nici moral, nici logic să mai fie în vigoare acea promisiune care m-a determinat pe mine să consider că, mă rog, Crin Antonescu e un samurai într-o ţară de mioriţe pentru că avem de-a face cu o viciere de rezultat". Imediat, Crin Antonescu a intervenit ca o aspirină pentru Mircea Badea şi l-a calmat. "N-am făcut o promisiune, că nu datoram nimănui. Am spus pur şi simplu domnului Băsescu că înţeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună, ori pleacă dânsul ori plec eu (…). Când am văzut, totuşi, cât de mult sunt interesaţi partiazanii domnului Băsescu, parcă mai mult chiar decât de ramânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu, sigur că am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire să rămân, că văd că asta le place şi vreau şi eu să le fac anumite bucurii, dar, după aceea, chiar după introducerea condiţiei de cvorum, am spus, da, chiar şi aşa, e în regulă, dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunţe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat şi mă duc învârtindu-mă. A survenit acum şi acest element care dă peste cap orice condiţie de competiţie electorală, în care domnul Băsescu strigă: fugiţi, fugiţi de la urne. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament şi de niciun rămăşag", a spus Antonescu, aseară, la Antena 3. 

  • VEZI AICI ÎNREGISTRAREA EMISIUNII LA CARE A PARTICIPAT CRIN ANTONESCU

Preşedintele interimar a mai adăugat că din punct de vedere psihologic nu ştie dacă mai poate face politică dacă preşedintele suspendat se întoarce la Cotroceni în situaţia în care referendumul este invalidat prin neprezentare. "Există însă o altă problemă şi chiar nu pot să-i răspund acum. Eu nu ştiu, dacă, Doamne fereşte, vom avea situaţia cu 7-8-9 milioane, la limită, de oameni care vin şi spun ceva, cu votul lor, cu conştiinţa lor, cu dreptul lor şi cineva, în ignorarea completă a acestei situaţii, revine totuşi la Cotroceni, eu nu ştiu pur şi simplu dacă mai pot să fac politică în continuare faţă de această situaţie. Nu ştiu, psihologic. O să vedem", a specificat Crin Antonescu.

Ne puteți urmări și pe Google News