Un criminal de război, Stojcic Zoran, a fost prins în România. Bărbatul a fost depistat de poliţiştii de investigaţii criminale la Constanţa, unde se ascundea. În vârstă de 57 de ani, acesta are dublă cetăţenie – suedeză şi bosniacă, scrie Digi24.

A fost dat în urmărire internațională de autorităţile bosniace pentru comiterea de crime de război împotriva civililor, în anul 1992, pe teritoriul fostei Iugoslavii.

În dimineaţa zilei de miercuri, 29 mai, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat un bărbat, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internaţională, emisă de autorităţile bosniace.

„Bărbatul în cauză, cu dublă cetăţenie, suedeză şi bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională, pentru comiterea infracţiunii de crimă de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei”, transmite IPJ Constanţa.

El a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

 

Te-ar putea interesa și: