Creştin-democraţii olandezi se tem de izolare în UE din cauza blocării extinderii Schengen

Creştin-democraţii olandezi se tem de izolare în UE din cauza blocării extinderii Schengen

Creştin-democraţii olandezi sunt îngrijoraţi de poziţiile exprimate de Olanda faţă de unele politici ale Uniunii Europene, cum ar fi blocarea aderării României şi Bulgariei la Schengen, şi se tem că acestea ar putea avea consecinţe asupra dorinţelor lor în alte domenii, relatează Radio Netherlands, citat de Mediafax.

Marți, în cadrul unor dezbateri privind summitul UE de la sfârşitul săptămânii, parlamentarul creştin-democrat (CDA) olandez Henk Jan Ormel s-a referit la refuzul autorităţilor olandeze de a vota în favoarea aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. El se teme că obiectivul Olandei de a-şi reduce contribuţiile la UE cu un miliard de euro va fi afectat și că, de asemenea, această poziţie ar putea dăuna încercărilor Olandei de a limita cazurile de reîntregire a familiei.

Premierul, în schimb, a negat că Olanda este izolată la Bruxelles, chiar dacă este singurul stat membru Schengen care refuză să admită România şi Bulgaria. “Respectăm politicile stabilite în acordul de coaliţie”, i-a răspuns Rutte lui Ormel. Olanda continuă să se opună aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, afirmând că cele două ţări trebuie să înregistreze progrese clare în combaterea criminalităţii şi corupţiei.

Ne puteți urmări și pe Google News