"Nessun dorma“, „O sole mio“, „La donna e mobile“, vocea lui Costel Busuioc a răsunat pentru prima oară pe o scenă din România la dineul organizat de trustul de presă Ringier pentru aniversarea a 175 de ani de la înfiinţare. Costel a ajuns la Bucureşti marţi după-amiază şi, după ce a petrecut câteva momente în redacţia „Evenimentului zilei“, a plecat spre hotel pentru ultimele pregătiri înaintea primei sale evoluţii cu public de când a devenit celebru.

S-a bucurat să audă că amfitrioana recepţiei va fi Mihaela Rădulescu, preferata lui dintre persoanele publice din România. „A făcut progrese, dar probabil nu va reuşi să recupereze timpul pierdut până la 33 de ani“, spuneau cei care l-au aplaudat marţi seară, la recitalul susţinut în sala tronului, la Muzeul de Artă a României.

Printre invitaţi s-au numărat Mircea Geoană, Adriean Videanu, consilierul prezidenţial Valeriu Turcan, Alessandra Stoicescu, Andreea Raicu sau fostul cancelar german Gerhard Schröder, în prezent consilier personal al omului de afaceri Michael Ringier. Dat fiind momentul şi asistenţa, greşelile nu au putut fi evitate, dar Costel rămâne încrezător: este conştient că nu-i va putea egala vreodată pe cei pe care-i admiră încă din copilărie, marii tenori ai lumii, însă nu abandonează drumul, dornic să recupereze tot ce se mai poate. Pe 27 aprilie, primul său album, realizat de Sony BMG, trebuie să fie gata, pentru a putea fi lansat în luna mai.

„Numai dacă termin discul o să vin şi de Paşte în România, dar nu se ştie. Să înveţi o muzică aşa de grea, într-un pic de timp, nu e deloc uşor“, a spus Costel. „Cânt cu o orchestră din Bratislava, acompaniat de nu mai puţin de 87 de instrumente. Lucrăm pentru discul comandat de Sony“, a adăugat acesta, precizând că, după lansare, urmează un turneu în România şi o serie de concerte în Spania.

BILANŢ

Ringier România, o afacere în creştere

Seria manifestărilor speciale organizate în România cu ocazia împlinirii a 175 de ani de la înfiinţarea Ringier a continuat miercuri cu o conferinţă de presă în care Marius Hagger, directorul Ringier România, alături de Michael Ringier, publisherul Ringier Group, şi Martin Werfeli, CEO Ringier Group, au prezentat raportul cu rezultatele financiare ale Ringier România în 2007. Bilanţul a înregistrat o cifră de afaceri de 216,9 milioane de lei, în creştere cu 16,8% comparativ cu anul precedent.