Contractul colectiv, contestat de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România

Contractul colectiv, contestat de Alianţa Confederaţiilor Patronale din România

Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) contestă Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional pentru anii 2011-2014 aprobat ieri, pe motiv că nu a fost semnat decât de patru dintre cele 13 confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional.

"ACPR atrage atenţia Guvernului, celor cinci mari confederaţii sindicale, dar şi celor patru confederaţii semnatare ale falsului contract colectiv de muncă (CONPIROM, UGIR 1903, CPISC şi UNPR), că acest contract naţional colectiv de muncă este recunoscut numai atunci când este semnat de toate cele 13 confederaţii patronale reprezentative la nivel naţional", se arată într-un comunicat ACPR de azi.

Reprezentanţii ACPR susţin că marţi se vor întruni în Consiliul Preşedinţilor "pentru a decide căile de atac împotriva acestui fals contract colectiv de muncă şi a impostorilor care au creat confuzie în cadrul negocierilor", se mai arată în comunicat.

Totuşi, la semnarea de ieri a Contractului colectiv la nivel naţional a fost prezent şi Adrian Izvoranu din partea ACPR, care a declarat că "fondul de salarii va creste cu 12-17%", pe baza noilor grile de ierarhizare şi a creşterii salariului minim de la 600 la 700 de lei, aşa cum prevede documentul.

Noul Contract colectiv a fost semnat ieri la sediul Consiliului Economic şi Social (CES) şi prevede un salariu minim în mediul privat de 700 de lei, cu 100 de lei în plus faţă de cât este acum. Însă, de creştere vor beneficia mai degrabă muncitorii necalificaţi şi cei calificaţi, cu studii medii.

 

Ne puteți urmări și pe Google News