Consumul de peşte reduce riscul de Alzheimer

Consumul de peşte reduce riscul de Alzheimer

Persoanele care mănâncă săptămânal peşte fript sau gătit la cuptor îşi reduc riscul de a dezvolta tulburări cognitive şi de a se îmbolnăvi de Alzheimer, arată un studiu recent al cercetătorilor americani.

Potrivit portalului Medicalnewstoday.com, studiul, prezentat la întâlnirea anuală a Societăţii de Radiologie a Americii de Nord, este primul care stabileşte o legătură între astfel de afecţiuni şi consumul de peşte. Peştele protejează materia cenuşie Cercetarea a cuprins 206 indivizi cu o dezvoltare cognitivă normală, care au fost chestionaţi cu privire la obiceiurile alimentare şi al căror creier a fost analizat cu ajutorul RMN. "Rezultatele testelor au arătat că persoanele care au consumat peşte fript sau gătit la cuptor cel puţin o dată pe săptămână aveau o materie cenuşie mai bine păstrată în zonele din creier expuse riscului de Alzheimer", a precizat medicul Cyrus Raji de la Universitatea din Pittsburgh. Potrivit cercetătorilor, un volum mare al matriei cenuşii este esenţial în menţinerea sănătăţii creierului, o scădere a volumului indicând faptul că celulele din creier se micşorează.

Ne puteți urmări și pe Google News