Potrivit portalului Medicalnewstoday.com, studiul, prezentat la întâlnirea anuală a Societăţii de Radiologie a Americii de Nord, este primul care stabileşte o legătură între astfel de afecţiuni şi consumul de peşte.
Peştele protejează materia cenuşie
Cercetarea a cuprins 206 indivizi cu o dezvoltare cognitivă normală, care au fost chestionaţi cu privire la obiceiurile alimentare şi al căror creier a fost analizat cu ajutorul RMN. “Rezultatele testelor au arătat că persoanele care au consumat peşte fript sau gătit la cuptor cel puţin o dată pe săptămână aveau o materie cenuşie mai bine păstrată în zonele din creier expuse riscului de Alzheimer”, a precizat medicul Cyrus Raji de la Universitatea din Pittsburgh.
Potrivit cercetătorilor, un volum mare al matriei cenuşii este esenţial în menţinerea sănătăţii creierului, o scădere a volumului indicând faptul că celulele din creier se micşorează.