Connect-R: "Sunt un ţigan care şi-a depăşit condiţia"

Connect-R: "Sunt un ţigan care şi-a depăşit condiţia"

Deşi spune că s-a lovit de nenumărate ori de prejudecăţile celor din jur, din cauza etniei sale, Connect-R a reuşit să pătrundă în showbizul autohton şi să demonstreze încă odată că muzica nu cunoaşte graniţe.

În 2006, Connect-R a făcut un pas înainte în cariera sa muzicală, stabilind un record mondial, căci a fost primul rapper care a evoluat pe scena Eurovisionului.

"Sunt mândru că sunt ţigan. Pentru mine «ţigan» înseamnă boem, artă, meşteşug, muzică, dans, nicidecum o persoană care fură din buzunarele celorlalţi. Există discriminare şi asta se întâmplă pentru că evoluţia în etnia romă se află abia pe la jumătate. Îmi amintesc şi acum că, atunci când eram în clasele primare, deşi nu eram cel mai înalt din clasă, stăteam mereu în ultima bancă. Apoi, când am început să fac muzică, am auzit de nenumărate ori comentarii de genul: «Este un cântec bun, el cântă bine, versurile sunt bune, mesajul este bun, dansul este bun, păcat că e ţigan». România este o ţară cu oameni cu foarte multe prejudecăţi împotriva noa stră. Sunt un ţigan care şi-a depăşit condiţia, este un nonsens să foloseşti cuvântul «ţigan» ca o insultă pentru oameni ca mine, care facem lucruri diferite. Vreau să le arăt semenilor mei că se poate şi altfel. Mă uit în trecut şi văd că ţiganii aveau cu totul şi cu totul alte ocupaţii decât cele pe care le au acum. E dureros ce se întâmplă, acum stau la mariginile marilor oraşe din străinătate şi nu fac altceva decât să ne facă de râs", a declarat Connect-R într-un interviu acordat EVZ.

Un nou videoclip

Ne puteți urmări și pe Google News

În 2009 a dominat topurile radio cu piesa "Burning Love", iar în 2010, single-ul "Still" a urcat rapid în top şi a ocupat primele locuri. De curând, Connect-R a lansat "Ring the Alarm", noul său single, care în aproximativ două săptămâni va beneficia şi de un clip.

Piesa este un produs Rappin On Production, casa de discuri a artistului, şi va răsuna în cluburile de pe litoral pe tot parcursul sezonului estival, speră solistul. "Piesa a fost creată în urmă cu opt luni, are un instrumental genial şi îmbină muzica anilor ’60 cu ritmul şi cu energia muzicii de azi", a povestit cântăreţul. În regia lui Spike, Connect-R a filmat timp de 10 ore într-un studio din Bucureşti.

<object height="349" width="560"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/2WieIhEBzLE?fs=1&hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/2WieIhEBzLE?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="349" width="560"></embed></object>