Evenimentul Zilei > International > Congresul SUA nu dă spionul U-2 „Dragon Lady” pe drone
Congresul SUA nu dă spionul U-2 „Dragon Lady” pe drone

Congresul SUA nu dă spionul U-2 „Dragon Lady” pe drone

O vreme, soarta avionului spion U-2 "Dragon Lady", a cărui concepție datează din anii 1950, părea pecetluită.

În privința capacităților avionului, Lockheed-Martin, în colaborare cu Collins Aerospace Systems, a indicat că a finalizat testarea și implementarea unei noi versiuni a camerei sale electro-optice, numită SYERS-2C (Senior Year Electro-Optical Reconnaissance System), scrie Opex 360.

U-2 era deja foarte performant cu versiunile anterioare ale acestei camere, capabilă să realizeze imagini la distanță foarte mare, combinând captatori electronici care îi permit să „vadă” în bandă infraroșie cu unde medii (MWIR) și în bandă infraroșie cu unde scurte (SWIR). Prin urmare, cu SYERS-2C, capacitățile sale vor fi semnificativ mai mari.

„Senzorul SYERS-2C este principalul senzor de imagine, supraveghere și recunoaștere, ceea ce îmbunătățește și mai mult capacitatea U-2 de a furniza informații strategice de neegalat pentru luptătorii noștri”, a declarat Irene Helley, directorul programul U-2 în cadrul unității Skunk Works a Lockheed Martin.

Performanțele exacte ale SYERS-2C nu au fost dezvăluite. Cu excepția faptului că Collins Aerospace a specificat că este un „senzor de înaltă rezoluție spațială cu zece benzi”, care oferă o „capacitate inegalabilă de a găsi, urmări și evalua ținte mobile și fixe”.

Și că a fost dezvoltat „la standarde de sisteme de misiune deschise pentru a-i permite(…) schimbul de date cu platformele de generația a cincea”.

PAGINA ANTERIOARA

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: