Evenimentul Zilei > Social > Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească farmaciile care vor să vaccineze românii împotriva Covid
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească farmaciile care vor să vaccineze românii împotriva Covid

Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească farmaciile care vor să vaccineze românii împotriva Covid

Întrebat în ce condiţii ar urma să aibă loc imunizarea în farmacii, Valeriu Gheorghiţă a declarat că acestea trebuie să respecte normele pe care le vor respecta şi cabinetele medicilor de familie. 

Preşedintele Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că farmaciile care ar urma să intre în circuitul pentru vaccinare ar trebuie să îndeplinească o serile de condiţii, între care aceea de a putea asigura intervenţia în caz de reacţie anafilactică.

Valeriu Gheorghiță s-a referit la ce trebuie să facă farmaciile pentru a putea imuniza cetățenii:

„În primul rând, de a avea dreptul de liberă practică, de a avea posibilitatea de a asigura intervenţia în caz de reacţie anafilactică, de a oferi posibilitatea de prim ajutor”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă.
Acesta a menţionat că farmaciile care ar urma să efectueze vaccinarea trebuie, de asemenea, să respecte condiţiile de păstrare a serului şi un spaţiu suficient unde cei vaccinaţi să poată aştepta cele 15 minute după inocularea serului.
„Sunt condiţii care se regăsesc în cabinetul de medicină de familie, nu sunt condiţii excepţionale”, a adăugat el.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.