Evenimentul Zilei > Justitie > Condamnat cu suspendare, fostul ministru Sorin Dimitriu scapă și de munca în folosul comunității
Condamnat cu suspendare, fostul ministru Sorin Dimitriu scapă și de munca în folosul comunității

Condamnat cu suspendare, fostul ministru Sorin Dimitriu scapă și de munca în folosul comunității

Fostul ministru țărănist și șef FPS Sorin Dimitriu a fost condamnat cu suspendare în 2019, pentru fraude cu fonduri europene. El are șansa să scape și de obligația de a presta muncă în folosul comunității.

Sorin Dimitriu scapă de muncă în folosul comunității! Curtea de Apel București a hotărât marți să admită contestația declarată de Sorin-Petre Dimitriu împotriva sentinţei penale nr. 979 din 03.09.2020, pronunţată de Tribunalul București Secția I Penală.

În 2019, Sorin Dimitriu a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la 2 ani și 8 luni deînchisoare cu suspendare. Fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) a fost condamnat într-un dosar ce viza fraude cu fonduri europene.

Dimitriu a primit un termen de supraveghere de 3 ani

Solicitarea formulată de acesta a fost înregistrată pe rolul Tribunalului București – Secția I Penală la 22.07.2020. Ea viza modificarea obligației instituite de a presta o muncă nerenumerată în folosul comunității, prin Sentința Penală nr.109/28.01.2019. Prin această sentință Dimitriu a fost condamnat la închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani.

Prin hotărârea de condamnare se stabilise ca fostul ministru țărănist să desfășoare o muncă în folosul comunității la instituții care nu necesită efort fizic pentru acesta. În motivarea solicitării de modificare a obligației, se arăta că Dimitriu a depus o serie de documente, din care rezultă că se confruntă cu probleme de sănătate.

Tribunalul București nu a luat însă în considerare documentele depuse. Pe 3 septembrie 2020 a respins ca nefondată sesizarea formulată de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Sentința penală a Tribunalului a fost însă desființată de Curtea de Apel București.

Condamnat definitiv la 2 ani și 8 luni cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene

Sorin-Petre Dimitriu fusese condamnat definitiv la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar legat de fraude cu fonduri europene. Dimitriu a fost ministru al privatizării, șef al Fondului Proprietății de Stat (FPS), consilier prezidențial, deputat PNȚCD,  preşedinte al CCIB.

Fostul țărănist a fost condamnat pentru o infracţiune de abuz în serviciu şi săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale UE. A fost însă achitat pentru alte infracţiuni de abuz în serviciu şi folosirea influenţei sau autorităţii, în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Sorin Dimitriu mai are un proces penal la Tribunalul București, legat de infracțiuni de corupție. Pentru acest proces se așteaptă pronunțarea la data de 19 februarie. 

Sursa: Justnews