Condamnaţi la sute de ani închisoare pentru omor

Condamnaţi la sute de ani închisoare pentru omor

Trei bărbaţi din Medgidia au fost condamnaţi astăzi de Tribunalul Constanţa la o pedeapsă cumulată de 234 ani închisoare pentru omor deosebit de grav.

După contopirea pedepselor, cei trei vor executa în total 90 de ani de detenţie. Aidun Amet, de 20 ani, Amiş Selciug, de 22 ani, şi Rustem Belciug, de 25 ani, au fost cercetaţi în stare de arest preventiv pentru uciderea unui bătrân de 82 ani din Medgidia.

În noaptea de 20 spre 22 iunie, cei trei, care intraseră să fure fier vechi dintr-o grădina de la marginea oraşului, au fost surprinşi de proprietar. Bătrânul a fost bătut cu pumnii şi picioarele, legat de de viţa de vie şi obligat să spună unde ţine banii. Pentru că victima a refuzat, cei trei l-au înjunghiat în repetate rânduri cu un cuţit. Au furat din casă 80 de lei găsiţi în bucătărie, câteva sticle de bere şi au dispărut.

Dimineaţă, bătrânul a fost găsit mort de către fiul său care venise îngrijorat că tatăl său nu răspunde la telefon. Făptaşii, cunoscuţi recidivişti, au fost prinşi în aceeaşi zi după ce, pentru capturarea lor, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă. Decizia Tribunalului Constanţa poate fi atacată la Curtea de Apel .

Ne puteți urmări și pe Google News