CONCURENŢĂ ACERBĂ la ASE. 12 candidaţi pe loc la una dintre facultăţi, după doar două zile de înscrieri

CONCURENŢĂ ACERBĂ la ASE.  12 candidaţi pe loc la una dintre facultăţi, după doar două zile de înscrieri

Un număr record de candidaţi şi-au depus dosarele, până în acest moment, la Academia de Ştiinţe Economice. Situaţia primelor două zile de înscrieri arată că cea mai mare concurenţă pe locurile la buget se înregistrează la Facultatea de Cibernetică- 10 candidaţi pe loc. La taxă, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Management- peste 12 candidaţi pe loc. Numărul candidaţilor va fi însă şi mai mare, întrucât înscrierile continuă până sâmbătă.

Astăzi are loc cea de-a treia zi de înscrieri la Academia de Ştiinţe Economice din Bucureşti, una dintre cele mai căutate universităţi de anul acesta, judecând după numărul foarte mare de candidaţi care îşi depun aici dosarele. După primele două zile de înscrieri, numărul acestora ajunge la 4.945, mai mare decât numărul locurilor puse la bătaie- 4174, buget şi taxă. De anul trecut, la Academia de Ştiinţe Economice, admiterea se face pe bază de dosar, nu prin concurs, lucru care explică şi numărul foarte mare de candidaţi care îşi încearcă aici norocul. Printre ei se numără şi absolvenţi care au obţinut medii de 6 şi de 7 la examenul de bacalaureat de anul acesta. După două zile de înscrieri, situaţia arată în felul următor: la buget, cea mai mare bătaie se dă la Facultatea de Cibernetică Economică, unde concurenţa este de 10 candidaţi pe loc (după numărul total de opţiuni), urmată de Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale (limba română), cu 7,8 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Marketing-7,55 şi Statistică Economică- 7, 53 candidaţi pe loc. În ceea ce priveşte locurile cu taxă, cea mai mare concurenţă este la Facultatea de Management- 12,7 candidaţi pe loc, urmată de Facultatea de Comerţ- 11,28, Facultatea de Marketing, cu 9,91 candidaţi pe loc, şi Facultatea de Contabilitate, cu o concurenţă de 9,8 candidaţi pe loc. Surprinzător, există şi facultăţi unde, cel puţin până în acest moment, nu s-au ocupat locurile. Este vorba despre Facultatea de Administrarea Afacerilor în limba franceză şi în limba germană. Cel mai mare număr de candidaţi s-a înregistrat în prima zi de înscrieri, luni, 17 iulie. Tinerii veniţi din toată ţara s-au îmbulzit la intrarea în sediul facultăţii, iar câţiva dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău. Înscrierile la ASE continuă până pe 21 iulie, între orele 9.00-14.00, iar repartizarea finală a candidaţilor va fi afişată în data de 27 iulie. CITIŢI ŞI:

  • Topul facultăţilor INUTILE, care nu te ajută la angajare. PLUS: Ce alegi ca să ai garanţia unui loc de muncă
  • Încep înscrierile la facultate. Află cum se calculează media, ce trebuie să conţină dosarul şi unde e cea mai mare concurenţă
  • Una dintre dintre CELE MAI BINE COTATE universităţi din ţară. 80% dintre absolvenţi se angajează