Funcţia de preşedinte executiv al TNL este a doua funcţie ca importanţă în interiorul organizaţiei. Tot în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional care a avut loc, duminică 15 februarie, deputatul Costel Alexe a fost ales preşedinte interimar al TNL România, funcţie rămas vacantă în urma demisiei preşedintelui ales Florin Alexe.

Vlad Vasiu a fost susţinut, în prealabil, de către filialale TNL din Transilvania, primind mai apoi vot de încredere din partea majorităţii filialelor din ţară.

La nivelul judeţului Sibiu, Vlad Vasiu deţine funcţia de vicepreşedinte al Biroului Permanent Teritorial PNL Sibiu. Noul preşedinte executiv al TNL are 31 de ani şi şi-a început cariera politică la 18 ani, reprezentând, pe rând, filiala Sibiu în Biroul Naţional al Cluburilor Studenţeşti Liberale, trecând apoi la TNL, unde a reprezentat Tineretul Naţional Sibiu timp de trei mandate, începând cu anul 2009.

Vlad Vasiu este asistent univeristar al Facultăţii de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.