Evenimentul Zilei > Actualitate > ȘOC în muzica românească! Un cunoscut compozitor a murit în această dimineață
ȘOC în muzica românească! Un cunoscut compozitor a murit în această dimineață

ȘOC în muzica românească! Un cunoscut compozitor a murit în această dimineață

Compozitorul de muzică ușoară, Dumitru Lupu, a murit sâmătă dimineață, chiar de ziua de naștere a soției sale, Ilean Șipoteanu.

Moartea lui Dumitru Lupu a fost anunțată de Daniela Vitcu, decanul Facultății de Arte a Universității „Ovidius”, potrivit Libertatea.ro.
 
”S-a stins din viață un prieten adevărat, un om deosebit! Nu pot să cred! De ce maestre? De ce? Dumitru Lupu vei fi mereu în inima mea! Să-ți fie somnul lin și îngerii aproape!”, a scris Daniela Vitcu.


 
Ileana Șipoteanu a anunțat și ea pe Facebook dispariția tragică a soțului ei: „Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!”, a scris vedeta, care împlinește azi 50 de ani.

Dumitru Lupu urma să sărbătorească ziua de naștere a soției sale și ar fi trebui să meargă cu fiica sa pentru a-i cumpăra flori.

Dumitru Lupu s-a născut în Giurgiu și a urmat cursurile Liceului de muzică din Piteşti, apoi pe cele ale Conservatorului Ciprian Porumbescu, secţia canto-operă. De-a lungul anilor, a fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi a poposit la Teatrul Fantasio din Constanţa.

Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca radio-difuziunii române, a participat și a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole și filme de lungmetraj pentru copii. Este căsătorit cu interpreta de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și are o fiică, Dumitrana Teodora.