Premierul a cerut prefecţilor să asigure sprijin logistic persoanelor blocate în trafic şi să impună restricţii de circulaţie, dacă situaţia meteorologică obligă la o astfel de măsură restrictivă.
El a mai solicitat prefecţilor, într-o videoconferinţă organizată la Guvern, să asigure alimente de strictă necesitate şi apă potabilă, spaţii pentru persoane aflate temporar în dificultate şi asistenţă medicală de urgenţă, precum şi să colaboreze cu toate forţele de intervenţie, inclusiv din judeţele limitrofe.
Sandu: Temperatura minimă va coborî spre minus 15-20 grade Celsius
Situaţia meteorologică actuală nu trebuie dramatizată, deoarece ninsorile din aceste zile îndeplinesc o condiţie necesară pentru ca România să aibă un an agricol bun, iar culturile din toamnă să nu fie compromise, a explicat Ion Sandu.
El a arătat că probleme determinate de condiţiile meteo mai pot fi înregistrate, începând cu noaptea de joi, doar în Dobrogea, dar fără intensificări mai ale vântului şi cantităţi de precipitaţii, şi că până în jurul datei de 8 februarie temperatura minimă va coborî spre minus 15-20 grade Celsius.
Codul portocaliu a fost emis pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Constanţa, Tulcea, Mehedinţi, Dolj, Olt şi sudul judeţului Argeş, unde va fi viscol, vântul va depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, determinând reducerea vizibilităţii sub 50 de metri şi troienirea zăpezii.

CITIȚI ȘI:

  • COD PORTOCALIU. DN 2, blocat. VEZI ce drumuri sunt AFECTATE de viscol
  • ROMÂNIA, SUB COD PORTOCALIU. Vremea continuă să se înrăutăţească
  • COD PORTOCALIU ÎN CAPITALĂ. Circulaţie cu probleme