Coldplay a lansat un nou single controversat

Coldplay a lansat un nou single controversat

Formaţia britanică Coldplay a lansat un nou single, „Every teardrop is a waterfall”, piesă acuzată de fani că seamănă cu melodia „Ritmo De La Noche”, conform dailyrecord.co.uk.

Noua melodie a formaţiei a fost lansată vineri pe BBC Radio 1, pentru ca, în scurt timp, să fie disponibilă pentru downoad pe iTunes şi să poată fi ascultată pe canalul oficial de YouTube al artiştilor. Începutul noului cântec seamănă foarte mult cu primele acorduri ale melodiei înregistrate de "The Sacados", "Chocolate" sau "Mystic".

Membrii formaţiei menţionează că melodia este inspirată de cântecul australianului Peter Allen, „I go to Rio”, melodie care a împrumutat acordurile de început cântecului "Ritmo De La Noche". Chris Martin recunoaşte şi că a compus melodia după ce a văzut filmul "Biutiful" de Alejandro Gonzales Inarritu, în care poate fi auzită melodia.

În 2008, Joe Satriani i-a acuzat pe cei de la Coldplay că au copiat elemente ale cântecului "If I could fly" în single-ul "Viva la vida". Neînţelegerea a fost rezolvată până la urmă în afara tribunalului.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Single-ul lansat de Coldplay fost accesat în ultimele trei zile de aproape 2,5 milioane de utilizatori YouTube. Fanii formaţiei britanice aşteaptă lansarea unui nou album, programată iniţial în primăvara acestui an. Membrii Coldplay au anunţat, însă, că al cincilea albumul al lor va apărea, cel mai probabil, la sfârşitul acestui an. <iframe frameborder="0" src="http://www.youtube.com/embed/1Kf_6BWcOOg" height="349" width="560"></iframe>