Evenimentul Zilei > Actualitate > Clubul Român de Presă face un apel către ziarişti
Clubul Român de Presă face un apel către ziarişti

Clubul Român de Presă face un apel către ziarişti

CRP urmăreşte un parteneriat cu Asociaţia Jurnaliştilor Români, după ce componenta jurnalistică s-a retras din Club luna trecută.

Jurnalista Indira Crasnea, redactor-ş ef adjunct al Mediafax, al cărei interimat la şefia Clubului Român de Presă (CRP) a fost prelungit ieri cu maximum trei luni, a făcut un apel pentru o întâlnire a Consiliului de Onoare al CRP cu Asociaţia Jurnaliştilor Români (AJR).

Scopul este stabilirea unui parteneriat, după ce reprezentanţii jurnaliştilor, care s-au înscris în nou-înfiinţata AJR, s-au retras definitiv din CRP, urmând să stabilească noi modalităţi de colaborare cu Clubul.

CT Popescu, membru de onoare

Membrii Adunării Generale reunite ieri au mai votat amânarea modificării statutului CRP; schimbarea este necesară în urma retragerii gazetarilor, pentru că un articol al statutului prevede ca preşedintele să provină din rândul acestora. În aceeaşi şedinţă, Cristian Tudor Popescu, fostul preşedinte al Clubului, a acceptat calitatea de membru de onoare, ce i-a fost acordată printr-o decizie a CRP.

Printre propunerile înaintate de participanţii la Adunarea Generală de ieri s-au mai numărat, pe lângă prelungirea interimatului actualei structuri de conducere, şi explicitarea atribuţ iilor Consiliului de Onoare al CRP şi eliminarea Biroului Executiv.

De asemenea, membrii CRP au mai propus păstrarea jurnaliştilor în Club, într-o formulă asemănătoare Consiliului de Onoare, care să reunească, la paritate, reprezentanţii patronatului şi ai jurnaliştilor.

Potrivit Indirei Crasnea, stabilirea unui parteneriat cu AJR va fi prioritatea CRP în următoarele luni. „În perioada de interimat de trei luni vom avea întâlniri ale Consiliului de Onoare, care rămâne organismul de decizie al Clubului Român de Presă, şi vom avea întâlniri cu Asociaţia Jurnaliştilor din România, pentru stabilirea unui parteneriat. Consider că AJR, ca entitate rezultată din voinţa de reformare a CRP, este un partener natural al Clubului“, a declarat Crasnea. Ea a precizat că dorinţa de dialog a CRP este sinceră şi a spus că se aşteaptă la flexibilitate şi înţelepciune din partea Asociaţiei Jurnaliştilor din România.

Indira Crasnea: „Putem să stăm sub acelaşi soare“

„Convingerea mea este că, împreună cu colegii din AJR, putem să stăm sub acelaşi soare, fără să se simtă nimeni izolat. Dorinţa noastră de dialog este sinceră şi aprobarea prelungirii interimatului la CRP este o dovadă de flexibilitate şi de înţelepciune şi mă aştept ca şi colegii din AJR să dea dovadă de aceleaşi calităţi“, a spus preşedintele interimar al CRP, pentru Mediafax.

Ea a mai anunţat că Societatea Comercială Privirea SRL, deţinută de jurnalistul Mihai Tatulici, s-a retras din Clubul Român de Presă.

În şedinţa CRP din 10 februarie s-a stabilit ca Mihai Tatulici, Cosmina Noaghea, Costin Diaconescu, Adela Popescu şi Indira Crasnea să facă parte dintr-un comitet responsabil cu modificarea statutului Clubului.

Este vizat, în primul rând, articolul care stabileşte că preşedintele CRP trebuie să provină din rândurile jurnaliştilor.