Evenimentul ZileiSocialClotilde Armand a găsit soluția pentru încălzire. Improvizație de zeci de mii de euro din bani publici

Clotilde Armand a găsit soluția pentru încălzire. Improvizație de zeci de mii de euro din bani publici

Clotilde Armand a găsit soluția pentru încălzire. Improvizație de zeci de mii de euro din bani publici
În plină pandemie, Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, a încheiat două contracte de aproape 30.000 de euro, cu scopul de a închiria şi pune în funcţiune un boiler pe motorină destinat alimentării cu apă caldă şi căldură a locuitorilor din cartierul Aviaţiei. 

Primăria Sectorului 1 a încheiat cu subsidiara din România a furnizorului britanic de soluții temporare de alimentare cu energie Aggreko două contracte, atribuite prin achiziționare directă, de închiriere și punere în funcțiune, montaj și întreținere a unui dispozitiv destinat îmbunătățirii alimentare cu căldură și apă caldă pentru locuitorii din cartierul bucureștean Aviaței.

Armand: Chiar dacă o mare parte din angajații de la stat au o minivacanță în aceste zile să știți că noi nu stăm deloc

Clotilde Armand: Pentru că nu muncește nimeni în locul nostru. Astăzi am reușit să instalăm primele echimpamente specializate de încălzire pentru Cartierul Aviației. Deși noi nu avem atribuții în acest domeniu, nu puteam să stăm cu mâinile în sân în timp ce locuitorii cartierului Aviației îngheață în casă sau nu beneficiază de apă caldă la termperatura optimă în condițiile avariilor frecvente la rețea cauzate de nerealizarea la momentul oportun, de către fostele administrații ale Bucureștiului, a invesțițiilor în reabilitarea rețelei termice din Capitală.

Conectarea unor echipamente specializate pentru încălzit apa la punctele termoenergetice cu probleme este soluția propusă de mine împreună cu specialiștii din primărie și Compania Municipală Termoenergetica. Am început cu cartierul Aviației și vom continua amplasarea acestor echipamente acolo unde este nevoie. Vrem ca din această iarnă toți locuitorii sectorului să nu mai aibă probleme cu alimentarea cu apă caldă și cu încălzirea, a scris primarul pe Facebook.

Boilerul pe motorină de 2,5 MW din  cartierul Aviaţiei va livra căldură şi apă caldă

Contractul de închiriere are o valoare de 94.000 lei, iar cel de punere în funcțiune la 42.000 lei. Primăria Sectorului 1 a închiriat un un boiler diesel de 2,5 MW, un tanc de motorină de 10.000 de litri (fără motorină), o macara de descărcare-încărcare echipamente, furtune și conexiuni, un amortizor de sunet și un coș de fum.

„Luând în considerare faptul că, în timpul anotimpului rece, locuitorii Sectorului 1 din cartierul Aviației sunt afectați de probleme cu alimentarea cu apă caldă și căldură, precum și sesizările primite de la aceștia, pentru remedierea temporară, în caz de avarie la rețeaua publică de termoficare pentru blocurile racordate la Punctul Termic nr. 5 din str. Siriului nr. 26, cartierul Aviației, s-a închiriat un sistem auxiliar de alimentare cu agent termic”, reiese din descrierea din portalul SEAP, relatează  România TV.

Bucureștenii au reacționat imediat faţă de inițiativa lui Clotilde Armand

Un comentator a scris: Lumea a treia… asta a devenit Bucureștiul. Altcineva a scris: Asa săraci sunt în sectorul 1 …plătesc chirii sute de euro, au apartamente de sute de mii de euro dar nu au câteva sute de lei pentru un instant sau un boiler electric ori pentru o CT?!.

Veniți și în Timișoara, dați-i o mână de ajutor și lui Fritz că este tot pe avarie de când a venit frigul …, a mai scris un internaut.

Când a fost întrebată: De ce nu lăsați oamenii să-și monteze centrale de apartament? Clotilde Armand a răspuns: Clotilde Armand Ciucă Marius să știți că eu îi las. Nu eu le interzic, a explicat primarul Sectorului 1.

 

 


Accesează: