Evenimentul Zilei > Actualitate > Primăria Sectorului 1, zguduită de un nou scandal-monstru. Clotilde Armand e acuzată că a luat mașinile hibrid de la Poliția Locală și le-a dat oamenilor ei
Primăria Sectorului 1, zguduită de un nou scandal-monstru. Clotilde Armand e acuzată că a luat mașinile hibrid de la Poliția Locală și le-a dat oamenilor ei

Primăria Sectorului 1, zguduită de un nou scandal-monstru. Clotilde Armand e acuzată că a luat mașinile hibrid de la Poliția Locală și le-a dat oamenilor ei

O nouă situație stupefiantă se derulează la Primăria Sectorului 1. Atât consilierii PNL, cât și cei PSD o acuză pe Clotilde Armand că a luat mașinile Poliției Locale, noi nouțe, și că le-a împărțit oamenilor din staff-ul ei, care le folosesc drept mașini personale.
Primăria Sectorului 1 e o bombă cu ceas. Consilerii spun că au descoperit că unele dintre mașinile noi pe care primarul Armand le-a ”confiscat” de la Polița Locală, declarându-se nemulțumită de activitatea acesteia, au ajuns, de fapt, la oamenii ei de încredere. Este vorba despre noile Toyota hibrid, achiziționate de fosta administrație, în 2020, ca parte a planului de reînnoire a parcului auto.
În urmă cu două zile, a avut loc o ședință maraton a Consiliul Local al Sectorului 1. ”Stirea zilei este una stupefianta: se pare ca o parte din stafful administrativ al primarului Armand a primit masini noi noute ale Politiei Locale, desi nu era legal. Iar acestia le-au cam luat peste tot, inclusiv in concedii in afara tarii. Consiliul Local a votat astazi crearea unei comisii de ancheta interna pentru a intelege ce s-a intamplat cu acest patrimoniu care ar fi trebuit folosit de agentii politiei locale in misiunile lor, nu de catre consilierii personali ai primarului.” a notat consilierul PNL Daniel Ciungu pe Facebook.
”În tipica-i modă, primarul a stat un sfert de oră (la ședință- nr) si apoi a plecat. Acesta ii este “respectul si bunul simt” la adresa noastra. A revenit pentru alte 10 minute spre finalul sedintei să facă damage control, dupa ce a aflat ca i-a mai “pocnit” o buba, un scandal brand new – folosirea masinilor Politiei Locale în interes personal de către consilierii si stafful ei. A venit, si-a citit poezia scrisă de consultantii ei politici si apoi a plecat din nou, fara a răspunde întrebărilor consilierilor si ignorandu-și incă o data atributiile legale.”, mai scrie acesta.

Cine folosește mașinile, cine și cum plătește combustibilul?

Consilerul PSD Daniela Popa, fost vice-primar la Sectorul 1, explică pe larg situația. ”Clotilde Armand a afirmat de multe ori că îşi doreşte desființarea Poliției Locale a Sectorului 1, instituție pe care a acuzat-o că e „grup infracțional”, fără a aduce vreo probă desigur, şi a denigrat-o, stricând imaginea celor mai mulți polițişti locali, care şi-au îndeplinit atribuțiile cu devotament şi responsabilitate.” spune aceasta.

”Şi ce s-a gândit dânsa: ia să iau eu maşinile polițiştilor locali şi să le dau membrilor de partid şi consilierilor personali. Astfel, fără să informeze măcar consiliul local, doamna Armand a solicitat și a primit printr-un comodat 19  mașini din patrimoniul Poliției Locale. Printre ele se află și noile Toyota hibrid, achiziționate de fosta administrație, în 2020, ca parte a planului de reînnoire a parcului auto.
Nu știm exact cine circulă cu aceste automobile, însă din punct de vedere legal doar trei persoane au dreptul la autoturisme puse la dispoziție de primărie: primarul și cei doi viceprimari. Care aveau deja mașini.” mai spune Daniela Popa.
”Am cerut în ședința de consiliu local, formarea unei comisii care să verifice starea patrimoniului instituției poliției locale, cum au fost date aceste mașini primăriei, cine și cum plătește combustibilul (pentru că în consiliul local nu s-a aprobat nimic și nici nu s-a bugetat) și, mai ales, cine sunt beneficiarii alocării lor. Directorul poliției locale, prezent și el la ședință, nu a putut oferi explicații detaliate despre acest subiect. Am solicitat stocarea datelor GPS, pentru că, altă faptă marca Clotilde, acest sistem e controlat de o firmă, iar la date şi informații au acces voluntarii dumneaei. E posibil ca sistemul să sufere o defecțiune…” a completat consilerul.