Evenimentul Zilei > Social > Clotilde Armand a fost prinsă cu minciuna. Au fost publicate dovezi zdrobitoare
Clotilde Armand a fost prinsă cu minciuna. Au fost publicate dovezi zdrobitoare

Clotilde Armand a fost prinsă cu minciuna. Au fost publicate dovezi zdrobitoare

Nicio zi fără probleme pentru Clotilde Armand, primăriţa care administrează Sectorul 1 şi care va trebui să explice modul în care instituţia publică pe care o conduce plăteşte pentru un post de pază aproape 2.000 de euro pe lună, în condiţiile în care paznicii încasează salarii de 1.600 lei în fiecare lună.

În prim-plan apare firma Pols Security, care este „beneficiara unui contract mamut peste 1,2 milioane de euro fără licitaţie pentru a păzi şcolile, pieţele şi Primăria Sectorului 1”. Asta susţin jurnaliştii de la romaniatv.net, care au atras atenţia că doamna Clotilde Armand uită promisiunile din campanie.

De altfel, Clotilde Armand a fost studiu de caz despre un furt dovedit și țopârlănism. Totodată, amintim despre suspiciunile care planează asupra ei în scandalul imaginilor difuzate de RTV, ai cărei jurnalişti au susţinut că Armand apare în sala plină cu buletine de vot, la finalul alegerilor locale din 2020.

Ce a făcut Clotilde Armand a fost evident

La momentul acordării acestui contract, mai multe instituţii media au semnalat suma uriaşă pe care Clotilde Armand o plăteşte fără licitaţie pentru pază, însă romaniatv.net a făcut mai multe cercetari şi calcule pentru a afla de fapt cât de mare este jaful din banii publici la Sectorul 1, acolo unde Primăria este prea «săracă» pentru a strânge munţii de gunoaie de pe străzi.

Clotilde Armand este păzită de Poliţia Locală

Suma de peste 1 milion de euro pe patru luni înseamnă un cost de exact 309.381 euro pe lună, pentru fix 158 de posturi de pază. Şi de aici matematica ne va şoca pe toţi… Reiese fără urmă de îndoială că Primăria Sectorului 1 plăteste pentru un post de pază suma de 1.985 euro pe lună, adică aproape un salariu de IT-st.

Din informaţiile obţinute de RomâniaTv.net reiese că Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, plăteşte pentru un post de pază aproape 2.000 de euro pe lună, cu toate că Pols Security, câştigătoarea contractului, «recompensează» cei mai mulţi dintre angajaţi cu salariul minim pe economie.

Nicio reacţie de la firma Pols Security

Reprezentanţii firmei de pază Pols Security au refuzat să discute cu jurnaliştii fomaniatv.net despre contractul semnat cu Primăria Sectorului 1 pe 29 aprilie 2021. La 1 iunie, vestea că Primăria Sectorului 1 a acordat un contract de pază, fără a organiza o licitaţie, a stârnit controverse.

Instituţia condusă de Clotilde Armand a invocat faptul că «grădiniţele, şcolile, liceele, spitalele şi pieţele din Sectorul 1 nu puteau rămâne fără pază», iar, în aceste condiţii, «administraţia locală a demarat procedura de a achiziţiona, în regim de urgenţă, serviciile de pază prin aplicarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă a unui anunţ de participare în temeiul art. 104 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 98/2016 privind contractele de achiziţii publice»”, arată romaniatv.net.

„În urma elaborării procedurii, s-a încheiat contractul de servicii pentru o perioadă de patru luni, valoarea serviciilor de pază fiind de 5.106.087,14 lei fără TVA, la care se aplică TVA-ul de 19%, în valoare de 970.156,56 lei, valoarea totală fiind de 6.076.243,70 lei inclusiv TVA”, se arată într-un răspuns al Primăriei Sectorului 1.