Evenimentul Zilei > Actualitate > Ciolacu n-a reușit să-și înscrie mama la vaccinare
Ciolacu n-a reușit să-și înscrie mama la vaccinare

Ciolacu n-a reușit să-și înscrie mama la vaccinare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a reușit să-și programeze mama pentru vaccinarea împotriva COVID-19, pe platforma de programare a STS.

Marcel Ciolacu nu a reușit să-și înscrie mama la vaccinare pe platforma de programare a STS.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, nu a reușit să-și programeze mama pentru vaccinul anti-COVID. Politicianul a arătat că, deși încearcă de mai multe zile, nepotul său nu a reușit să acceseze platforma de programare. Marcel Ciolacu a făcut aceste precizări într-o emisiune la TVR1.

„A încercat nepotul meu aproape zilnic să facă acest lucru. Mi-ar crăpa obrazul de ruşine ca eu să mă vaccinez înaintea mamei mele. Nu a reuşit până acum. O să încercăm să vină la un spital, având şi boală cronică, încercăm să o vaccinăm la Bucureşti. Încercăm să o programăm de când s-a intrat în această a doua etapă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Programările pentru etapa a doua de vaccinare anti COVID a început de vineri, 15 ianuarie. Cu toate acestea au apărut mai multe probleme, mulți utilizatori reclamând faptul că nu reușesc să se programeze.

Dezastru în prima zi de programare

Prima zi de înscriere la vaccinare a fost un dezastru pentru cei cu boli cronice, a declarat Cezar Irimia la Europafm.

„Dezastruos e puțin spus. Este o bătaie de joc la adresa românilor”, a spus președintele Cezar Irimia.

Pe lângă site-ul care s-a blocat constant, pacienții cu boli cronice au avut la dispoziție și o linie telefonică special inființată. Nici aceasta nu a funcționat, fiind nevoie de mult noroc din partea apelanților pentru a prinde legătura.

„Nu răspunde nimeni sau prezintă aproape permantent ocupat, iar în momentul când sună nu răspunde nimeni și pacienții așteaptă să li se răspundă până sunt dați afară de temporizarea echipamentului care are acel număr”, a explicat Cezar Irimia.

Platforma a fost innacesibilă luni dimineață

Mai mult, luni dimineață, platforma de programare, realizată de STS, a picat din cauza unor probleme de natură tehnică. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

„Precizăm că platforma informatică nu este disponibilă în urma unor probleme tehnice apărute în această dimineaţă”, a anunțat STS.