Evenimentul ZileiActualitatePovestea doctorului care încearcă să-și salveze mama de Covid-19

Povestea doctorului care încearcă să-și salveze mama de Covid-19

Povestea doctorului care încearcă să-și salveze mama de Covid-19
Doctorii sunt cei mai expuși la Covid-19 luptând zilnic în prima linie pentru a-i ajuta pe cei bolnavi. Dar ce se întâmplă când cineva drag devine „următorul caz” de care se ocupă?

Deși ei ne protejează în fiecare zi, sunt momente în care și medicii își pierd speranța și au nevoia de susținerea cuiva. Cum Covid-19 nu ocolește pe nimeni, boala a lovit-o și pe mama unui celebru medic din România, Ștefan Zahiu, specialist ATI la Spitalul Militar Central.

Doctorul Ștefan Zahiu trăiește o adevărată dramă de trei săptămâni de când mama sa a fost internată cu Covid-19.

Cu lacrimi în ochi, dr. Zahiu a vorbit despre această dramă personală la Medika TV.

„De 3 săptămâni îmi tratez propria mea de COVID la spitalul unde lucrez. Credeți că mai pot spune ceva în afară de asta? Credeți că e vreun tratament despre care să nu fi citit, pe care să nu-l fi căutat, să nu fi încercat să-l fac? E ca mersul pe sârmă.

Și asta nu înțeleg oamenii ăștia care merg la mall. Așteptăm medicamente din Japonia și oamenii să-și facă liniștiți cumpărăturile în continuare”, a declarat doctorul Ștefan Zahiu.

Medicul trăiește o adevărată dramă și susține că toată speranța lui este acum la Dumnezeu, rugându-se zilnic pentru mama sa.

Specialistul ATI a mărturisit că sunt momente în care singura sa speranță e la Dumnezeu. Dr. Zahiu a vorbit deschis despre drama tuturor pacienților care ajung pe un pat de terapie intensivă, dar și despre nepăsarea celor care nu respectă regulile de protecție sanitară și care, prin comportamentul lor, nu fac altceva decât să răspândească virusul și să omoare, inconștient, oamenii.

„Eu mă rog mereu. O  vorbă bună, un Doamne ajută spus câteodată ajută, chiar dacă nu are nici o legătură cu medicina. Oamenii nu înțeleg.

Nu e o boală chirurgicală, o bubă pe care o tai, o scoți și-ți vezi mai departe de viață. Și aici e marea inconștiență a populației.

Până nu ești bolnav ai senzația că ești erou. Mie nu mi se poate întâmpla.

Și când ești pe un pat de terapie intensivă și vine unul la tine în halat din cap până-n picioare de zici că ești în vestul sălbatic, te uiți pe monitorul ăla și vezi că aia e saturația ta, oxigen 14-15… asta trebuie să vadă oamenii ăștia.

Eu nu zic că trebuie să se blocheze societatea, economia, dar te duci la cumpărături, iei cu tine lista și gata. Ce tratamente să aducă țara? Suntem îndatorați până peste cap. Este războiul tău cu tine însuți.

Doar să te organizezi puțin, mai mult nu pot să-ți cer eu ca individ. Acum nu vorbește doctorul din mine, vorbește fiul disperat”, a mai spus dr. Ștefan Zahiu.


Accesează: