Evenimentul Zilei > Actualitate > Cinematograful Favorit va deveni cel mai mare Centru Cultural Artistic
Cinematograful Favorit va deveni cel mai mare Centru Cultural Artistic

Cinematograful Favorit va deveni cel mai mare Centru Cultural Artistic

Locaţia care îi făcea concurenţă, pe vremuri, cinematografului Patria va fi transformat în cel mai mare Centru Cultural Artistic din Bucureşti.

Acum clădirea, care are aproximativ 1.800 de metri pătraţi, este o ruină prin care sălăşluiesc câinii vagabonzi şi oameni ai străzii.
Vor fi amenajate săli de spectacol, săli de expoziţie, ateliere de creaţie, promite edilul sectorului 6, Cristian Poteraş. „Pe vremuri, Cinematograful Favorit era locul premierelor, îi făcea mare concurenţă Cinematografului Patria căci filmele rulau întâi aici şi apoi neapărat la Favorit. Sala cinematografului avea 944 de locuri, era unul dintre cele mai mari din Capitală. Zilnic, se formau cozi imense care se prelungeau până afară din clădire”, a povestit Poteraş. Tot aici, va fi mutat şi sediul Centrului Cultural European Sector 6.
„Clădirea reamenajată va fi un mall cultural, o bornă de cultură a Sectorului 6, alături de Teatrul Masca. În locul ruinei de acum, vom crea spaţii speciale pentru ca tinerele talente să se poată desfăşura, dar cel mai  important rol al Centrului Cultural European este acela de a încuraja şi a găzdui schimburile culturale, atât pe plan naţional, cât şi internaţional”, a explicat edilul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.