Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine e noul antrenor al Stelei? Un tip fără coloană vertebrală, preş în faţa lui Gigi Becali
Cine e noul antrenor al Stelei? Un tip fără coloană vertebrală, preş în faţa lui Gigi Becali

Cine e noul antrenor al Stelei? Un tip fără coloană vertebrală, preş în faţa lui Gigi Becali

După demisia lui Ronny Levy, Gigi Becali a ales dintre puţinele soluţii interne pe care le avea la dispoziţie, după ce destui l-au refuzat (printre aceştia, şi Petre Grigoraş, de la Pandurii Târgu-Jiu). Şi fostul oier a ales din nou neinspirat, Ilie Stan (43 de ani) fiind un tehnician limitat şi fără personalitate.

Suporterii echipei de fotbal Steaua au de ce să fie îngrijoraţi. Formaţia „roş-albaştrilor” nu va avea nici de această dată un antrenor cu coloană vertebrală, după ce patronul Gigi Becali a ales un om fără prestanţă şi fără rezultate: Ilie Stan.
Născut la Pogoanele, o comună de lângă Buzău, Ilie Stan (care este cumnatul lui Ion Viorel, un alt fost stelist) este un ex-jucător important al „militarilor”, dar ca tehnician s-a făcut de râs pe la grupările pe la care a trecut.
Pe când o pregătea pe Gloria Buzău, Ilie Stan, un fost preparator fizic în staff-ul lui Anghel Iordănescu promovat la statutul de „secund” pe la echipele arabe pe la care a trecut „Generalul”, a acceptat ordine prin gard de la Gigi Becali, astfel că este greu de crezut că va face altceva acum! Stan are însă ambiţii mari. La Buzău, Stan a fost promovat tot de Becali, care i-a făcut vânt lui Viorel! Totodată, Stan a rămas în sfera de influenţă a lui Iordănescu, care îl împinge mereu în faţă prin Liga I. „Voi face spectacol la Steaua! Era visul meu să antrenez această echipă”, au fost primele cuvinte ale noului „principal” al Stelei.
MM Stoica, invitat să plece
După Gloria, pentru Ilie Stan au urmat experienţa neconcludente la Dunărea Giurgiu, Victoria Brăneşti (grupare la care a făcut „pace” la un joc contra Stelei, pe banca acestei formaţii stătea atunci Ilie Dumitrescu) şi, în actuala stagiune, la CS Mioveni, unde a rezistat cât o ploaie de vară.

Foto: Ilie Dumitrescu (stânga), alături de Ilie Stan    
Sursa foto: Răzvan Vălcăneanţu
Gigi Becali a declarat imediat după jocul cu ciprioţii, din Liga Europa, că preferă un tehnician român şi tânăr, după „modelul Dinamo”, unde Liviu Ciobotariu, beneficiind de proptelele lui Cristi Borcea, a reuşit să ajungă pe primul loc în Liga I.
Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu managerul Mihai Stoica. Acestuia, patronul i-a dat interdicţie de a mai alege antrenorii, „fiindcă a făcut-o prost”. De asemenea, lui MM i s-a transmis de către acelaşi Becali că este liber să plece de la club. Numai că Stoica, un alt individ fără principii, a rămas la echipă şi în mandatul lui Sorin Cârţu, deşi în desconsidera pe fostul component al „Craiovei Maxima”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News