Cinci secrete pentru a obține o carne suculentă și gustoasă la grătar

Cinci secrete pentru a obține o carne suculentă și gustoasă la grătar Sursa foto: Ana Mihaela Andrei Negru | Dreamstime.com

Se apropie ziua de 1 Mai, momentul anului în care românii încing grătarele. Majoritatea celor care sărbătoresc Ziua Muncii își pregătesc deja listele de cumpărături. Micii, ceafa de porc, aripioarele de pui sau cârnații sunt la mare căutare în această perioadă. Totuși, puțini români cunosc pașii pe care trebuie să îi respecte dacă vor să se bucure de o carne suculentă la grătar.

Un grătar de bună calitate va ușura procesul

Cei care vor să obțină o carne suculentă și aromată pot opta pentru grătar de bună calitate. Acestea se găsesc pe piață cu diferite dimensiuni și opțiuni pentru gătirea cărnii și a legumelor. Totuși, cele de bună calitate se pot distinge cu ușurintă. De cele mai multe ori, acestea au atașat un dispozitiv care permite măsurarea temperaturii produsului așezat pe grătar. De altfel, metalul din care sunt produse este unul de bună calitate.

Grătar

Sursa foto: Dreamstime.com

Temperatura are un rol esențial

Carnea de vită, pulpa de porc, coaste le sau puiul întreg trebuie să fie gătite la 110-120°C. Pentru a obține o carne fragedă, acestea se vor găti la foc mic, iar aproape de finalul procesului se poate trece la mediu. Micii, aripioarele sau cârnații se așează pe grătarul încins la 150 și 250 de grade.

Carnea proaspătă

Dincolo de materialul din care este făcut grătarul, carnea trebuie să fie întotdeauna proaspătă. Aceasta va avea un gust deosebit, iar procesul de gătire va fi unul redus. Marii bucătari recomandă alegerea cărnii care provine de la puii crescuți la sol. De asemenea, în cazul celei de porc, este ideal să fie pregătită carnea de la animale crescute la țară. În lipsa acesteia, carnea de la măcelărie reprezintă o variantă mai bună.

Ne puteți urmări și pe Google News

Asezonați cu generozitate

Carnea marinată și așezată ulterior pe grătar va avea un gust aparte. De asemenea, marii bucătari recomandă ca fiecare felie de carne așezată pe grătar să fie condimentată cu sare și piper. Condimentele din comerț pot conține aditivi dăunători organismului. Persoanele care vor să aducă un plus de gust acestui tip de friptură pot opta pentru usturoiul mărunțit.

Carne de porc

Carne.Sursa foto: 149111241 © Whitestorm | Dreamstime.com

Secretul marilor bucătari. Carnea de la grătar trebuie lăsată la odihnit

Cu toate că pare greu se crezut, acest pas va contribui la frăgezirea cărnii pregătite la grătar. Marii bucătari susțin că aceasta este supusă unui șoc termic în timpul gătirii, iar dacă este tăiată imediat după acest proces, toate sucurile din interior se vor scurge. Astfel, aceasta se va răci treptat, iar calitatea fripturii va fi una superioară.