În jurul zilei de 1 Mai, Ziua Muncii, mulți români caută zone de grătar pentru a petrece timpul în aer liber. Iată unde poți face grătar de 1 mai fără să primești amendă.
Unde poți face grătar de 1 mai fără să primești amendă
În numeroase locuri, nu este permis să facem foc, ci putem consuma doar mâncarea pregătită acasă. Cu această problemă se confruntă în special cei care locuiesc în București, iar amenda pentru încălcarea acestei reguli poate depăși 2000 de lei. Totuși, există și zone speciale în care românii pot face grătar fără a fi sancționați.
Spre exemplu, în pădurea Cernica, vizitatorii pot aduce propriul grătar, iar cei care nu au unul pot închiria unul din zona de agrement. În plus, în apropierea zonei special amenajate pentru grătar, se găsește și un loc de joacă destinat copiilor. Aici, cei mici se pot bucura de activități precum tiroliana și trasee în copaci.
Locuri în care poți face grătar de 1 mai 2024 în Sectorul 2
- Plumbuita, la intersecţia Str.Doamna Ghica cu şos.Colentina;
- Pantelimon, în zona străzii Ciocârliei;
- Lunca Florilor, în zona străzii Str.Vasile Stolnicu;
- Morarilor, la intersecţia şos. Pantelimon cu Str. Bodeşti;
- Parcul Dobroeşti, în zona străzii Azotului.
Pentru toate locurile menționate anterior, vă aducem la cunoștință că nu există taxe de intrare. Tot ce trebuie să faceți este să vă aduceți propriul grătar, deoarece nu veți găsi unul pus la dispoziție de nimeni, cel puțin nu în această parte a Capitalei.
Și în sectoarele 4 și 6 sunt locuri special amenajate.
Unde poți face grătar de 1 mai fără să primești amendă. În Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, au fost amenajate foișoare din lemn, dotate cu 70 de grătare special concepute pentru bucureșteni. În plus, curățenia în această zonă este menținută de către reprezentanții Administrației Domeniului Public.
În Sectorul 6, în Parcul Crângași, autoritățile au amenajat locuri speciale pentru grătare și picnicuri. Aflate pe malul Lacului Morii, aceste zone oferă o priveliște minunată și sunt echipate cu șapte foișoare, fiecare dotată cu grătare, coșuri de gunoi și băncuțe.
Ce amenzi riscă cei care fac grătar în locuri interzise
Unde poți face grătar de 1 mai fără să primești amendă . Organizarea grătarelor în aer liber este permisă doar în locurile special amenajate și echipate cu facilitățile necesare. Cei care aleg să facă grătar în zone neamenajate pot fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 5.000 de lei. Totodată, cei care lasă gunoaie în urma lor riscă amenzi de până la 500 de lei.
De asemenea, este interzisă folosirea produselor de igienă personală la mai puțin de 30 de metri distanță față de cursurile de apă, iar spălarea tacâmurilor sau a altor obiecte folosite la masă nu este permisă în zona de picnic.