Personalul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” (SCJUPBT) din Timișoara are 5 noi colegi noi. Aceștia sunt virtuali. Unitatea sanitară beneficiază de un proiect pilot, alături de alte 6 spitale din țară. Realizatorii proiectul ”infirmiera Virtuală” estimează că în 2 luni un singur device poate elimina până la 180 de contacte cu potențial de infectare a cadrelor medicale.

”Prezența avatarurilor în prima linie din Zona Roșie a Unității de Primiri Urgențe a SCJUPBT reduce la minim riscul de contaminare a personalului medical care iși desfășoară activitatea în zonele cu suspecți/confirmați cu SARS – COV 2”, transmit reprezentanții SCJUPBT.

Alături de Fundația United Way România, Metropolitan Life se implică în proiectul ”Infirmiera Virtuală”, o rețea de avataruri interconectate cu aspect de cadru medical, o solutie ”ready to use” din primul minut de la instalare, simplă și sociabila. Cu ajutorul lor, medicii, asistentele medicale și infirmierele pot comunica video și prin text cu pacienții, având contact direct în situații esențiale pentru sănătatea acestora.

Infirmierele virtuale sunt deja funcționale la ”matei Balș”, în Capitală, și la spitalul județean din Iași, unitatea sanitară din Timișoara fiind a treia din țară unde acestea au fost implementate.