Evenimentul Zilei > Justitie > Christian Ciocan – victima unei tentative de înşelăciune
Christian Ciocan  – victima unei tentative de înşelăciune

Christian Ciocan – victima unei tentative de înşelăciune

Comisarul Christian Ciocan, şeful Serviciului de Informare şi Relaţii Publice al Poliţiei Capitalei, a fost victima unei tentative de înşelăciune prin metoda "Mobilul".

Concret, Ciocan a primit, azi la prânz, un mesaj pe telefonul mobil prin care era înştiinţat că ar fi câştigat 5.000 de euro şi un telefon Nokia N 97, la un concurs care ar fi fost organizat de postul de radio „Kiss FM”. Comisarul era îndemnat să apeleze numărul 0769. 572. 015 pentru a-şi revendica premiul.
Reporterii EVZ au apelat imediat numărul respectiv, iar o femeie a răspuns „Departamentul de marketing al Kiss FM”. Când reporterul s-a prezentat şi a cerut lămuriri în legătură cu premiul pe care l-ar fi câştigat comisarul Christian Ciocan, de la celălat capăt al firului, răspunsul a venit prompt: „Du-te dracului de proastă!”. Apoi, telefonul a fost închis.
Poliţiştii fac, în acest moment, verificări, pentru a-i identifica pe autorii infracţiunii. De asemenea, ei îi sfătuiesc pe cetăţeni să nu dea curs mesajelor de acest gen.
Deşi au existat foarte multe cazuri în care românii au căzut victime unor astfel de escrocherii, niciodată până acum infractorii nu au încercat să păcălească un poliţist. 
Kiss FM: e o tentativă de înşelăciune
Potrivit reprezentantei postului de radio Kiss FM, Corina Vâlcu, nu a existat niciun concurs care să ofere premiu 5.000 de euro şi un telefon mobil Nokia. "Am mai primit sesizări privind astfel de mesaje. Nu sunt de la noi. Noi niciodată nu ne anunţăm câştigătorii de la concursuri prin sms, ci îi sunăm", precizează aceasta.
"Recomandăm oamenilor să nu comunice datele personale celor care le trimit sms-uri", spune reprezentanta postului de radio. Problema cea mare este, însă, că aceste tentative de înşelăciune nu pot fi oprite. "Cei care încearcă astfel de lucruri folosesc cartele, dar oricât am suna la companiile de telefonie mobilă, nu avem ce să le facem", a mai spus Corina Vâlcu. 
CITIŢI ŞI: Ciocan, poliţist substantiv

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News