Evenimentul Zilei > Justitie > S-a schimbat totul în cazul Cherecheș din Baia Mare. Ce s-a întâmplat cu un martor
S-a schimbat totul în cazul Cherecheș din Baia Mare. Ce s-a întâmplat cu un martor

S-a schimbat totul în cazul Cherecheș din Baia Mare. Ce s-a întâmplat cu un martor

Principalul martor în dosarul de corupție al primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost achitat de Tribunalul Cluj, de acuzațiile de mărturie mincinoasă făcute de procurorii clujeni.

În temeiul art. 396 al. 5 Cod de Procedură Penală rap. la art. 16 al. 1 lit. a Cod de Procedură Penală achită pe inculpata: CEG pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă prev. de infracţiunile de favorizarea făptuitorului în formă continuată prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi mărturie mincinoasă în formă continuată prev. de art. 273 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal), deoarece fapta nu există. În baza art. 275 al. 3 Cod de Procedură Penală cheltuieli judiciare avansate de stat cu ocazia soluţionării acţiunii penale faţă de inculpata CEG rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare cu reprezentantul Parchetului şi cu inculpata. Pronunţată în şedinţa publică din data de 7 februarie 2019, în lipsa participanţilor”, arată soluția pe scurt a instanței.

Czigler Erika-Gabriela, a fost trimisă în judecată în decembrie 2017, ca urmare a declarației din 14 iunie 2017 de la procesul primarului băimărean Cătălin Cherecheș. Declarația este favorabilă primarului și în defavoarea denunțătorului Cristian Șpan, care i-a fost șef femeii la firma EMM. Martora a povestit cum a fost trimisă la bancă de Șpan cu o sumă mare de bani. Denunțătorul declarase ca banii au fost dați unei alte martore din dosar, apropiată de Cherecheș, scrie Gazeta de Cluj.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: