În primăvară, Ion Crăciunescu, preşedintele CCA, a fost acuzat de mai mulţi patroni de cluburi că trage sforile pentru ca echipa CFR Cluj să câştige titlul de campioană. De altfel, oficialii grupării din Gruia au fost printre puţinii aliaţi ai lui Crăciunescu în momentul în care acesta se opunea aducerii arbitrilor străini la meciurile importante din finalul ediţiei trecute a Ligii I la fotbal.
După partida din Supercupa României, câştigată în urmă cu o săptămână, la penalty-uri, de Dinamo în faţa celor de la CFR Cluj, şefii campioanei au întors armele împotriva lui Ion Crăciunescu. Iuliu Mureşan, preşedintele „feroviarilor”, a anunţat că vrea ca arbitrii români să aibă un alt şef.
„Ne alăturăm şi noi cluburilor care nu-l mai doresc pe Ion Crăciunescu la conducerea CCA. Am fost dezamăgiţi de cum s-a comportat la Supercupă şi de cum am fost arbitraţi la acel meci de Ovidiu Haţegan. Dorim un preşedinte străin”, a spus Iuliu Mureşan. Preşedintele clubului CFR agreează însă şi o variantă autohtonă la conducerea CCA: „Am fi de acord şi cu numirea lui Alexandru Deaconu”.
După ce au anunţat că nu mai sunt de partea lui Crăciunescu, şefii de la CFR Cluj şi-au găsit un aliat nesperat. Adrian Porumboiu, patronul echipei CFR Cluj şi un contestatar vehement al celor din Gruia (pe care îi numea „blatişti” ori de câte ori avea ocazia), a anunţat că vrea să se împrietenească cu ardelenii!
„Ce a fost, a fost, nu mai contează acum. Vreau să fim prieteni, trecutul nu are importanţă. Am avut câteva contre cu cei de la CFR, dar mie mi-a trecut. Dacă mă voi întâlni cu Iuliu Mureşan, voi da mâna prieteneşte cu el şi ne vom împăca. Acum avem şi un punct comun, pe Ion Crăciunescu„, a afirmat Porumboiu.