Cercetătorii au descoperit cum ciocolata îți protejează inima datorită scăderii tensiunii arteriale

Cercetătorii au descoperit cum ciocolata îți protejează inima datorită scăderii tensiunii arterialeSursa: Pixabay

Ciocolata îți protejează inima prin scăderea tensiunii arteriale, au descoperit cercetătorii. Flavanolii – antioxidanții găsiți în cacao – ajută la slăbirea venelor și arterelor.

Un studiu de la Universitatea din Surrey a descoperit că persoanele care au luat suplimente de cacao au avut tensiune arterială mai scăzută și vase de sânge mai elastice în decurs de trei ore. Pastilele super-concentrate au avut tot atâtea flavanoli cât 500 g de ciocolată neagră.

Ajutorul oferit de cacao

Autorul studiului, profesorul Christian Heiss, a spus: „Impactul pozitiv pe care îl au flavanolii de cacao asupra sistemului nostru cardiovascular este incontestabil. Aportul mediu de flavanoli este de aproximativ trei ori mai mic decât este necesar pentru a simți efectele.”

Unul din trei britanici are hipertensiune arterială și crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Studiul, publicat în jurnalul Frontiers in Nutrition, a văzut că 11 persoane au alternat zilele în care au luat pastile de cacao cu zilele în care nu au luat suplimentele. S-a constatat că tensiunea arterială era mai scăzută în zilele în care au luat cacao și vasele lor de sânge erau mai capabile să crească și să se micșoreze.

Suplimentele nu au scăzut tensiunea arterială în zilele în care aceasta era deja scăzută, ceea ce i-ar putea oferi un avantaj față de medicamentele actuale. Profesorul Heiss a adăugat: „Următorul pas este să-l testați pe pacienți pentru a vedea dacă este util. Nu știm dacă poate înlocui pastilele, dar cred că în viitor vom încerca. Medicamentele nu funcționează pentru majoritatea oamenilor, așa că dacă cineva nu are o tensiune arterială foarte mare, ar putea încerca aceste suplimente”, potrivit The Sun.