În graba de a le arăta românilor, până pe 29 iulie, că guvernul pe care îl conduce face treabă, Victor Ponta a tăiat ieri două panglici, inaugurând tronsoanele de autostradă Bucureşti-Ploieşti şi Cernavodă-Medgidia.
Pentru premier contează prea puţin că pe cele două bucăţi încă nu se poate circula ca pe o adevărată autostradă, din simplul motiv că au fost date în funcţiune fără a fi finalizate.
EVZ trece în revistă şapte mari probleme ale celor două tronsoane de autostradă, inaugurate cu fast ieri de premierul Victor Ponta, ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.
În primul rând, au fost daţi în folosinţă doar 56 km din cei 62,5 ai autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, restul fiind amânaţi pentru 2014.
Chiar şi aşa, o a doua hibă este că noua porţiune îi ajută deocamdată doar pe şoferii care merg la Ploieşti sau mai departe, nu şi pe cei care vor să ajungă în localităţile de pe traseu.

Fără benzinării
Asta deoarece ieşirile de pe autostradă nu sunt încă funcţionale. Secretarul de stat în Transporturi, Septimiu Buzaşu, a declarat că vor exista ieşiri pe la nodul de la Snagov, care vor fi gata însă abia miercurea viitoare, şi pe la Moara Vlăsiei, "care se va finaliza odată cu contractul lui Pizzarotti".
A treia problemă ţine de restricţia de viteză la 100 km/oră. La autostrada Cernavodă- Medgidia, avem alte două minusuri: circulaţia se face în regim de drum naţional, cu o viteză maximă de 80 km/oră şi se circulă pe o singură bandă pe sens.
Lucrările pe acest tronson vor fi gata abia în noiembrie. La toate acestea se adaugă alte două lipsuri de pe ambele porţiuni deschise ieri circulaţiei: nu există benzinării şi parcări.
În legătură cu acest aspect, Ponta a declarat: "Părerea mea şi decizia mea a fost că nu mai stăm până ce se fac benzinăriile şi parcările. Important e să se meargă cu maşina pe autostradă".
Citiţi şi:

  • Ponta la Constanţa: „Cine votează, merge pe autostradă”
  • Radu Mazăre a venit cu o maşină de fiţe la inaugurarea tronsonului Cernavodă-Medgidia | GALERIE FOTO
  • AUTOSTRADA Soarelui nu e gata nici după 10 ani l FOTO
  • Autostrada Bucureşti-Ploieşti, neterminată, dar inaugurată de Ponta
  • RESTRICŢII de viteză pe cea mai aşteptată AUTOSTRADĂ l FOTO