Cele mai periculoase trucuri de albire a dinților acasă

Cele mai periculoase trucuri de albire a dinților acasă Spălatul pe dinți distruge smalțul. Explicația stomatologilor.Sursa: Pixabay

Un dentist a dezvăluit trucurile de albire pe care ar trebui să nu le mai încercați, unele dintre ele fiind dăunătoare. Internetul este plin de modalități extreme de a vă albi dinții acasă, inclusiv cu suc de lămâie, turmeric și chiar șampon violet.

Dr. Khaled Kasem, ortodont șef al lanțului european de ortodonție Impress, a declarat: „Majoritatea trucurilor de albire sunt total greșite. Nu numai că unele dintre ele sunt periculoase pentru sănătatea ta, dar nici nu conțin ingrediente pentru a îndepărta petele care fac dinții tăi să se îngălbenească. Dacă sperați să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai alb, este întotdeauna cel mai bine să vă consultați medicul dentist înainte de a încerca ceva acasă.”

Trucuri dăunătoare

Șamponul violet este folosit de persoanele cu părul blond pentru a împiedica culoarea să devină galbenă. Dr. Khaled a spus: „Poate că cea mai neobișnuită dintre toate aceste metode este ideea că șamponul violet vă va albi dinții. Ideea din spatele acesteia este simplă: nuanța violet anulează tonurile galbene găsite pe dinții tăi, creând un efect de albire instantaneu, dar temporar. Ingredientele din șampon nu vor îndepărta petele care fac dinții tăi să se îngălbenească și vor face mai mult rău decât bine.”

Sucul de lămâie - cât de nociv poate fi? Ei bine, lămâile sunt bogate în acid citric, „un agent de albire natural folosit pe țesături, păr și piele”. Cu toate acestea, Dr. Khaled a avertizat: „Deși poate scoate petele pe termen scurt, lămâile sunt prea acide pentru a rămâne pe suprafața dinților tăi. Pe măsură ce acidul rămâne pe dinți, începe să uzeze smalțul care vă protejează dinții și, pe măsură ce stratul scade, creșteți riscul de sensibilitate și carii dentare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Turmericul este un alt ingredient natural care face minuni pentru sănătate. Dr. Khaled a spus: „Deși ajută la îndepărtarea plăcii, bacteriilor și inflamației, nu este la fel de eficient în îndepărtarea petelor. De fapt, culoarea sa portocalie mai mult îți va păta dinții.”

Soluția corectă

Pentru a avea un zâmbet vizibil mai strălucitor, este nevoie de o albire a dinților. Albirea profesională a dinților este singura modalitate de a trata decolorarea dintelui - care poate arăta ca o colorare, dar este mai adâncă în dinte, potrivit The Sun.

Dr. Khaled a spus: „Dacă sperați să obțineți un zâmbet mai strălucitor și mai alb, cel mai bun lucru este să consultați un medic stomatolog, deoarece acesta are programe speciale care pot schimba culoarea naturală a dinților, mai degrabă decât să îndepărteze petele. Ar putea fi mai scump, dar este cea mai sigură și cea mai eficientă opțiune”.