Iată obiceiul care ne distruge sănătatea orală. Stomatologii avertizează că este periculos

Iată obiceiul care ne distruge sănătatea orală. Stomatologii avertizează că este periculos Sursa foto: EVZ

Un dentist a dezvăluit un obicei teribil pe care mulți oameni îl au și care lasă cei mai mulți germeni în gură. Expertul a spus că produsele de igienă orală care conțin alcool pot ucide toate bacteriile din gură - cu excepția celor mai rele.

Potrivit doctorului Kami Hoss, sănătatea orală nu se îmbunătățește, din păcate, la majoritatea oamenilor din întreaga lume. „Sănătatea orală nu s-a îmbunătățit în ultimii 30 de ani”, a spus Dr. Hoss pentru TODAY. „Majoritatea populației are boli bucale, ceea ce înseamnă că ceea ce facem în prezent nu funcționează”.

Neglijarea sănătății orale

Hoss datorează unele dintre aceste probleme de sănătate celor care își neglijează complet gura și altora care folosesc produse dure care perturbă sănătatea orală. Dr. Hoss a discutat despre importanța „microbiomului oral”, care conține atât bacterii bune, cât și rele. La fel ca intestinul nostru, gura conține milioane de microbi care vă pot ajuta să vă reglați sănătatea, a spus Hoss.

Produsele precum o apă de gură antiseptică vă pot deteriora microbiomul oral, ucigând atât bacteriile bune, cât și pe cele rele. Acest produs, spune Hoss, poate lăsa în urmă „cei mai răi, mai duri și mai aspri microbi - gata să recolonizeze întreaga gură, total necontrolată de organismele care obișnuiau să-i țină la distanță”.

Ne puteți urmări și pe Google News

O igienă orală corectă

Hoss a spus că gura ar trebui tratată ca o grădină. El a comparat microbii folositori cu flori, iar bacteriile rele cu buruieni. „Dacă ar fi crescut o buruiană în grădina ta, nu ai arunca doar acid și herbician peste tot și nu ai ucide totul, așa cum facem noi când vine vorba despre bacteriile din gură”, a spus Hoss.

Pentru a contracara acest comportament, Hoss a recomandat o rutină de îngrijire orală sănătoasă, care previne microbii răi fără a ucide toate „florile” din grădina ta. „Nu este chiar complicat. Periați și folosiți ața dentară în mod obișnuit, folosind produsele potrivite de îngrijire orală”, a spus Hoss. „ Vizitați-vă regulat medicul dentist. Sănătatea ta orală afectează fiecare parte a vieții tale”, potrivit The Sun.